Με sms θα γίνεται η ειδοποίηση για τα εξώδικα καμερών

Με sms στο κινητό ενδέχεται να ενημερώνονται οι οδηγοί για το εξώδικο που τους περιμένει από τις κάμερες της Τροχαίας, ενώ η καταχώρηση στοιχείων από εταιρείες για τον οδηγό που παρανόμησε, θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά. Αυτές τις δύο τροποποιήσεις της νομοθεσίας του νόμου περί φωτοεπισήμανσης προωθεί η Τροχαία ώστε να γίνει πιο εύκολη η επίδοση των εξωδίκων και να ξεπεραστεί το μπέρδεμα όταν ο οδηγός δεν είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

kathimerini cameres asfalias cameras cyprusΟι αλλαγές της νομοθεσίας θα προωθηθούν άμεσα με το επανάνοιγμα της Βουλής ύστερα από τη διακοπή των εργασιών της, λόγω των προεδρικών εκλογών, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες επίδοσης των εξωδίκων. Τώρα επιτρέπεται η επίδοση του εξωδίκου μέσω ταχυδρομείων με συστημένο φάκελο. Πολλοί οδηγοί όμως, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για εξώδικο από τις κάμερες λόγω του κωδικού που χρησιμοποιείται, αποφεύγουν να σπεύσουν για να παραλάβουν την σχετική επιστολή από το Ταχυδρομείο. top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Αν τελικά δεν παραληφθεί το εξώδικο, τότε αναλαμβάνει επιδότης για την επίδοσή του ο οποίος μπορεί να επιχειρήσει μέχρι και δύο φορές να εξεύρει τον παραβάτη οδηγό. Αν αποτύχει, τότε ως ύστατη προσπάθεια αναλαμβάνει η Αστυνομία. Όσον αφορά στις εταιρείες και τα «Ζ», τώρα όλη η διεργασία γίνεται μέσω επιστολών. Με την τροποποίηση που θα επιχειρηθεί, θα μπορεί ο υπεύθυνος της εταιρείας να καταχωρεί ηλεκτρονικά τα στοιχεία του οδηγού ώστε να εντοπίζεται και να του παραδίδεται το εξώδικο. Με τον τρόπο αυτό θα κερδίζεται χρόνος. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν δεκάδες εξώδικα που αφορούν εταιρείες και το οποία λόγω των διαδικασιών δεν έχουν ξεκαθαρίσει, γι’ αυτό και η εισήγηση για αλλαγή της νομοθεσίας ώστε τα στοιχείων των οδηγών που προέβησαν στην παράβαση να δίδονται άμεσα.

Στο μεταξύ, σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα για το θέμα της παραλαβής των νέων καμερών, της Α’ δηλαδή φάσης του συστήματος. Στη σύσκεψη θα παρευρίσκονται ο διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, η Τροχαία και η διαχειρίστρια εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Τροχαία έχει θέσει προς τη διαχειρίστρια εταιρεία δύο προϋποθέσεις που πρέπει να γίνουν στο μηχανογραφικό της σύστημα, πριν δώσει την έγκρισή της για την παραλαβή των νέων καμερών. Αυτή τη στιγμή έτοιμες για δοκιμαστική λειτουργία είναι οι κάμερες που έχουν εγκατασταθεί σε δυο από τα έξι συνολικά σημεία που περιλαμβάνει η επόμενη φάση. Αυτά είναι: το ένα στη συμβολή της Λεωφόρου Λεμεσού με της Αρμενίας και το άλλο στη συμβολή των Λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Προδρόμου και τα δύο στη Λευκωσία. Έτοιμες είναι επίσης και οι κινητές κάμερες. Όταν παραληφθούν οι νέες κάμερες θα δοθεί ένα χρονικό διάστημα για εξοικείωση των οδηγών πριν αυτές τεθούν σε κανονική λειτουργία. Αυτό δεν θα γίνει πριν περάσει και ο Μάρτιος, οπόταν αν όλα πάνε κανονικά, τότε οι νέες κάμερες θα τεθούν σε κανονική λειτουργία αρχές Απριλίου.

Πηγή – philenews.com

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.