Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Κύπρος: Smart EQ

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό των Smart EQ

Η νέα γενιά του Smart fortwo συνεχίζει να βασίζεται πάνω σε μια συνολική επανεξέταση της αστικής διακίνησης. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που το 1998 δημιούργησε τον δικό του χώρο στην αγορά προσφέροντας στο κοινό μια διαφορετική  επιλογή. Είκοσι δύο χρόνια μετά, το ιδιαίτερο αυτό αυτοκίνητο γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Smart EQ fortwo coupé CIC LTDΠρακτικότητα, συνδεσιμότητα και ηλεκτροκίνηση. Τρεις πυλώνες στους οποίους η Smart εκμεταλλεύτηκε και εξέλιξε στο μέγιστο.

Ο ηλεκτρικός προσανατολισμός των Smart EQ ξεχωρίζει από τα LED φώτα αλλά, κυρίως, από τη μάσκα που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος. Το μήκος του αμαξώματος φθάνει στα 2,69 μέτρα, το πλάτος στα 1,663 και το ύψος στα 1,55 ενώ ο κύκλος στροφής του έχει μειωθεί στα 6.95 μέτρα, με σκοπό πάντα την ευκολία στη μετακίνηση μέσα από κίνηση σε δρόμους μιας μοντέρνας πόλης του σήμερα.

SMART FORFOUR EQ CIC CYPRUSΤο εσωτερικό ξεχωρίζει για την ποιότητα κατασκευής, τη λειτουργικότητα αλλά και για τη μοντέρνα και νεανική του σχεδίαση. Έμφαση δόθηκε επίσης στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας με επιλογές στα συστήματα πολυμέσων να συμπεριλαμβάνουν πλήρη ενσωμάτωση smartphones, την πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο και τη διαισθητική λειτουργία με οθόνη αφής και πολλά άλλα. Ο ιδιοκτήτης /οδηγός του smart έχει στη διάθεση του την εφαρμογή «My smart» από το smartphone του όπου μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή το επίπεδο της μπαταρίας και την αυτονομία του, εύρεση θέσης στάθμευσης, σημεία φόρτισης και πολλά άλλα.

Πέραν του βασικού πακέτου, τα ηλεκτρικά smart προσφέρονται σε τρεις γραμμές εξοπλισμού Prime, Passion και Pulse περιλαμβάνοντας όλα εκείνα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Smart EQ fortwo coupé CIC LTDΓια την κίνηση των smart EQ φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 82 ίππων και 160 Nm ροπής. Είναι τοποθετημένος κάτω από το χώρο αποσκευών (όπως και προηγουμένως ο συμβατικός κινητήρας) ενώ οι μπαταρίες βρίσκονται  στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Η χωρητικότητα τους είναι 17,6 kWh και μπορούν να προσφέρουν αυτονομία μέχρι και 159 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Αξιοπρόσεκτο είναι και το ότι χρειάζονται λιτότερο από σαράντα λεπτά για φόρτιση μέχρι και 80% σε φορτιστή ισχύος 22kW με τριφασικό ρεύμα. Όταν χρησιμοποιείται φορτιστής 4,6 kW, σε wallbox ή και οικιακή πρίζα, χρειάζονται 3,5 και 6 ώρες αντίστοιχα. Κάτι που ενδιαφέρει τον υποψήφιο αγοραστή είναι και το ότι η εταιρεία προσφέρει εγγύηση οκτώ χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα για την μπαταρία.

Όπως και σε προηγούμενες γενιές και εκδόσεις το smart EQ έχει περάσει από τις ίδιες φάσεις ανάπτυξης όπως και τα μοντέλα της Mercedes-Benz προσφέροντας ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο της ασφάλειας.