Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Κύπρος: Peugeot e-208

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του Peugeot e-208

Η νέα γενιά του Peugeot 208 είναι ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από λευκό χαρτί. Ο λόγος δεν ήταν μόνο αισθητικό ή τεχνολογικός. Απλά έπρεπε το μοντέλο να μπορεί να δεχθεί τόσο θερμικούς κινητήρες όσο και ηλεκτροκινητήρα. Και αυτό έγινε!PEUGEOT e208 GT Blue

Το e-208 διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων (100 kW) και 260 Nm ροπής που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο ανώτατη ταχύτητα της τάξης των 150 km/h. Για τα εκατό χιλιόμετρα από στάση χρειάζονται 8,1” ενώ για τα 0-50… μόλις 2,8”.

PEUGEOT e208Η μπαταρία των 50kWh προσφέρει μέχρι και 340 km αυτονομία κατά τα πρότυπα WLTP και είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου χωρίς να επηρεάζουν τη χωρητικότητα τόσο των επιβατών όσο και των αποσκευών.. Όσον αφορά την επαναφόρτιση, ο εσωτερικός φορτιστής των 11 kW που συμπληρώνεται από ένα βύσμα φόρτισης Combο δίνει τη δυνατότητα για ισχύ έως και 100 kW, επιτρέποντας επαναφόρτιση του 80% σε 30 λεπτά της ώρας. Διαθέτει τρία οδηγικά προγράμματα Eco, Normal και Sport.

PEUGEOT 208Το επιπλέον βάρος (βλέπε μπαταρίες) τοποθετήθηκε χαμηλά, μετακινήθηκε το κέντρο βάρους και έτσι η διάταξη αυτή βοηθά την οδική συμπεριφορά. Είτε πρόκειται για μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε με ηλεκτροκινητήρα, το e-208 διατηρεί τη σχεδιαστική του ταυτότητα με μόνο διακριτικές αλλαγές. Αυτές εστιάζονται στο χρώμα της μπροστινής μάσκας, το λογότυπο e-208 και φυσικά την απουσία εξάτμισης! Το ίδιο και για το εσωτερικό που παραμένει άκρως εντυπωσιακό και μοντέρνο με σωρεία τεχνολογικών στοιχείων άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.