Ένας Κύπριος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι!

Μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά, έχουμε αρκετά ταλέντα που κάνουν περήφανο το νησί μας στο εξωτερικό. Ένα από αυτά, είναι και ο Χρίστος Χατζηγεωργίου, ο οποίος είναι και επίσημα πλέον μέλος της ομάδας της Hyundai Motorsport για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι. Βρεθήκαμε μαζί του λίγες μέρες, πριν μετακομίσει στο εξωτερικό, όπου μας εξήγησε ακριβώς ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις του στο καινούργιο του πόστο στην ομάδα.

christos xatzigewrgiou nion 333 racing hyundai motorsport autokinito.com.cy cyprus mariaWho is Who: Ας το πάρουμε από την αρχή. Ο Χρίστος δεν είναι «ξένος» στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σαν γιος του Άννινου Χατζηγεωργίου – που για 10ετίες υπηρέτησε το άθλημα σε διάφορα πόστα – ήταν φυσικό να ακολουθήσει μια παρόμοια πορεία… αλλά τόσο διαφορετική!

christos xatzigewrgiou nion 333 racing hyundai motorsport autokinito.com.cy cyprus mariaΣτο CV του θα δούμε τρία πρωταθλήματα Κάρτ και δύο πρωταθλήματα Time Attack (μέχρι στιγμής).  Το τελευταίο του τίτλο τον κατέκτησε πέρυσι με ένα Radical Sport σπάζοντας έξι φορές το ρεκόρ πίστας. Μια σεζόν στην οποία τερμάτισε αήττητος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αδερφή του, Μαρία, είναι πολυπρωταθλήτρια σε αγώνες πίστας ενώ ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της και στους αγώνες ράλι.

christos xatzigewrgiou nion 333 racing hyundai motorsport autokinito.com.cy cyprus mariaΗ καριέρα του Χρίστου ξεκίνησε από τη NIO 333 Racing, μια ομάδα που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula E. Ήταν υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία (calibration) των ηλεκτρονικών συστημάτων των μονοθέσιων όπως εγκέφαλοι, power distribution modules κλπ. Επίσης, στο καινούργιο μονοθέσιο της ομάδας (GEN3) ήταν υπεύθυνος για κάποια κομμάτια της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Κατά την διάρκεια του αγώνα είχε την ευθύνη για την εφαρμογή των σωστών calibrations, τα inverter, το μοτέρ και τη ζωή της μπαταρίας.

christos xatzigewrgiou nion 333 racing hyundai motorsport autokinito.com.cy cyprusΤώρα στη Hyundai Motorsport τα πράγματα αλλάζουν!  Οι πίστες αντικαθίστανται ειδικές διαδρομές. Τον ρωτήσαμε ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις του στην ομάδα και μας είπε: «Οι υποχρεώσεις μου είναι λίγο διαφορετικές αλλά στην τελική κάνω το ίδιο. Ό,τι ηλεκτρονικό σύστημα υπάρχει πάνω στο αγωνιστικό, πάλι περνά από το χέρι μου. Calibrations και ανάλυση δεδομένων από τα διάφορα departments για να γίνουν οι σωστές αλλαγές.TOP 10: Δειτε τα ετοιμοπαραδοτα

Είμαι σε άμεση επαφή με τους οδηγούς για οτιδήποτε αλλαγές θέλουν να κάνουν στο τιμόνι, στην κεντρική κονσόλα κλπ. Με τη Hyundai ήδη θα κάνω το πρώτο μου Rally1 development testing. Τα καθημερινά μου καθήκοντα στην ομάδα είναι να ελέγχω το σχεδιασμό των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στο εργοστάσιο πριν να εφαρμοστούν πάνω στο αγωνιστικό. Επίσης, θα βρίσκομαι στην δυναμομέτρηση του αυτοκινήτου και θα είμαι ένας από τους υπεύθυνους που θα γράφουν τα software και base maps για να μπορούν να κάνουν το σωστό πρόγραμμα τα άλλα departments.christos xatzigewrgiou nion 333 racing hyundai motorsport autokinito.com.cy cyprus maria

Ποιο είναι το επόμενο στάδιο στη Hyundai Motorsport; «Ξεκινώ την καριέρα μου στη Hyundai Motorsport με development testing. Όταν η ομάδα κρίνει ότι είμαι έτοιμος, θα με στείλουν σε αγώνα του WRC. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αργότερα φέτος.»

TOP 10: MICHELIN CTC TYRES Πέντε λόγοι γιατί πρέπει να επιλέξεις ένα Premium ελαστικό

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK