Η Κύπρος φιλοξενεί την ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικών Οχημάτων και το γιορτάζει με πρωτοποριακές εκδηλώσεις.

Η Κύπρος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικών Οχημάτων FIVA για το 2019, τη μεγαλύτερη εκδήλωση για κλασσικά οχήματα που διοργανώνεται κάθε χρόνο διεθνώς σε διαφορετική χώρα. Διακόσιοι πενήντα (250) σύνεδροι από όλο τον κόσμο, θα φτάσουν στη Λεμεσό από τις 14 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου για να συμμετάσχουν στη Συνέλευση και τις άλλες παρεμφερείς παρουσιάσεις των Οργάνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. +

Οικοδεσπότης της Συνέλευσης θα είναι η Ομοσπονδία Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου (ΟΚΑΚ-www.okak.org.cy), το κατ’ εξοχή Σώμα το οποίο αντιπροσωπεύει το κίνημα κλασικών οχημάτων της Κύπρου. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας FIVA (www.fiva.org) και εκπροσωπεί την Κύπρο ως «ANF Member Organization», δηλαδή ως Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η συνεχής προσπάθεια να προωθηθεί με κάθε τρόπο η ιδέα της προστασίας, αποκατάστασης και χρήσης παλαιών οχημάτων. Η Ομοσπονδία αποτελείται από επτά (7) Λέσχες Κλασικών Οχημάτων παγκύπρια, με μέλη που ξεπερνούν τις πέντε χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Με τον τίτλο «Classic Journeys» θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της Συνέλευσης, πρωτοποριακές εκδηλώσεις με κλασσικά οχήματα, οι οποίες θα έχουν παγκύπρια εμβέλεια και διοργανώνονται από τις (7) Λέσχες μέλη της ΟΚΑΚ, με τη συνεργασία και άλλων Λεσχών Κλασικών Οχημάτων.

Η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στο «Mall of Cyprus» στη Λευκωσία. Πέραν από 150 κλασικά οχήματα θα εκκινήσουν ξεχωριστά από τέσσερεις μεγάλες πόλεις, την Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο και με προκαθορισμένη ειδική πορεία/περιήγηση θα αφιχθούν στον κοινό χώρο συνάντησης, όπου εκεί θα σταθμεύσουν με βάση την χρονολογία κατασκευής, τη χώρα προέλευσης και τον κατασκευαστή, σε μια ξεχωριστή και μοναδική Έκθεση Κλασικών Οχημάτων. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει «Live Link» από το Ράδιο Πρώτο, καθώς και διάφορες άλλες δράσεις ανοικτές στο κοινό.

Οι αφίξεις των οχημάτων από την κάθε πόλη αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 12 το μεσημέρι.  Στα σημεία εκκίνησης της κάθε πόλης, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν τα οχήματα, θα διοργανωθούν και τοπικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων, όπως ο οικείος Δήμαρχος και άλλοι. Οι τοποθεσίες εκκίνησης θα είναι σε κεντρικά σημεία των πόλεων, όπως πχ η Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, ο χώρος στάθμευσης Εναερίου στη Λεμεσό, η Πλατεία Ευρώπης/Φοινικούδες στη Λάρνακα κλπ.

Πέραν από την κύρια εκδήλωση στο «The Mall of Cyprus», θα διοργανωθούν άλλες δράσεις, οι οποίες, είτε θα προηγηθούν, είτε θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της FIVA. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν σαν κύριο σκοπό την ενίσχυση και προβολή της κύριας εκδήλωσης αλλά και την προβολή της Γενικής Συνέλευσης. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Με την ευκαιρία η ΟΚΑΚ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς των εκδηλώσεων, το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και την City, το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Εταιρεία Καποδίστριας, την Εταιρεία «Panayiotides and Sons» καθώς και το Drive Safe App των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου το οποίο θα οδηγεί με ασφάλεια τα Classic Journeys.

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.