Η Fiat κατέκτησε την πρώτη θέση των πωλήσεων με 13.918 ταξινομήσεις και πτώση 15% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Στη δεύτερη θέση ήταν η Renault με 9.618 πωλήσεις (+74%) και τρίτη ήταν η VW με 6.597 ταξινομήσεις (+11%). Τίποτα το παράδοξο μέχρι τώρα. Όμως, η έκπληξη ήρθε στην κατηγορία των πιο καλοπουλημένων μοντέλων της Ιταλικής αγοράς. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ένα μη ιταλικό μοντέλο κατάφερε να πάρει την πρωτιά του μήνα σην Ιταλία.
Ο λόγος για το Renault Clio, το οποίο διέθεσε 4.283 μοντέλα σημειώνοντας αύξηση της τάξης του +90%. Το Fiat Panda που ήταν και το πρώτο των προηγούμενων μηνών, πήρε τη δεύτερη θέση με 3.566 αυτοκίνητα και μια πτώση της τάξης του 24%. Αντίστοιχη πτώση 27% είχε και το Fiat Tipo, που βρέθηκε στην 5η θέση του μήνα, σε αντίθεση με το Fiat 500X που ανέβηκε 4ο με +78%. Στην 3η θέση ήταν ένα ακόμη μοντέλο του Ομίλου FCA (Fiat-Chrysler), το Jeep Compass, με 3.001 πωλήσεις. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην Ιταλία κατά το μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Jato, πωλήθηκαν 91.966 νέα μοντέλα, ένα νούμερο αυξημένο κατά 10% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.