Σαλόνι Φρανκφούρτης 2019:

ID3 ANANIADESΕίναι πλέον σε όλους γνωστό ότι η αυτοκίνηση βαδίζει προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό σκηνικό. Το πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη μας το απέδειξε περίτρανα. Όμως ο Όμιλος της Volkswagen ήταν αυτός που μας το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Σε ένα περίπτερο αρκετών εκατοντάδων τετραγωνικών – όπου εκεί βρίσκονταν και όλες οι μάρκες του Ομίλου – είχε να παρουσιάσει πολλές ηλεκτρικές προτάσεις αλλά και μοντέλα παραγωγής. Φυσικά, μετά το Audi e-Tron που παρουσιάστηκε σε προηγούμενο σαλόνι, την τιμητική του είχε το ID.3. Ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύοντας την νέα προσέγγιση της Volkswagen στην ηλεκτρική εποχή.

Μαζί μας ήταν και ο κ. Κωνσταντίνος Ανανιάδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Unicars όπου μοιραστήκαμε μερικές απόψεις για την ηλεκτροκίνηση… αλλά και την παρούσα κατάσταση στην κυπριακή αγορά. Το ID.3 είναι ένα επαναστατικό μοντέλο με πρωτοποριακό σχεδιασμό, μεγάλη εμβέλεια χρήσης, δυναμική οδήγηση και ευρύχωρο εσωτερικό. Bασίζεται στη νέα πλατφόρμα της VW (MEB) η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρική χρήση, εξασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό εσωτερικό χώρο του οχήματος. Το μοντέλο αναμένεται να διαθέτει τρία διαφορετικά μεγέθη μπαταριών στην Ευρώπη. Μια μεγάλη μπαταρία (82 kWh), μια μεσαίου μεγέθους μπαταρία (62 kWh) και μια μικρή μπαταρία (48 kWh) που μπορούν να παρέχουν διαφορετική αυτονομία ανάλογα με την επιλογή. Χάρη στην άριστη χωρητικότητα φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί για ταξίδι 290 χιλιομέτρων σε μόλις 30 λεπτά (με φόρτιση 100 kW). Ένα άλλο χαρακτηριστικό όσον αφορά το πρώτο ηλεκτρικό όχημα του Ομίλου VW είναι το γεγονός ότι το ID.3 θα παράγει μηδέν ρύπους σε σχέση με τη διάρκεια ζωής του, αν οι αγοραστές φορτίζουν το όχημα χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ενέργεια. Όπως είναι ήδη γνωστό το ID.3 θα διαθέτει κίνηση τους πίσω τροχούς.

Η παραγωγή του ID.3 πρόκειται να αρχίσει, όπως είχε προγραμματιστεί, στα τέλη του 2019 με τα πρώτα οχήματα να παραδίδονται στα μέσα του 2020.

Εκτός από το ID.3, θα παρουσιαστούν και άλλες προτάσεις στην οικογένεια ID της VW. Προτάσεις που θα ακολουθήσουν το ID.3 στις γραμμές παραγωγής πολύ σύντομα.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.