Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 πωλήθηκαν 280,300 οχήματα Toyota και Lexus, καταγράφοντας μια αύξηση  +4% σε σ έση με το 2017. Το συνολικό μερίδιο αγοράς του ομίλου αυξήθηκε στο 5.1%. Οι πωλήσεις υβριδικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 18% και έφτασαν τις 125,400 μονάδες. Τα εν λόγω αυτοκίνητα τώρα αντιπροσωπεύουν το 45% των συνολικών πωλήσεων της TME για το πρώτο τρίμηνο, και φτάνουν στο εντυπωσιακό 55% μόνο στη Δυτική Ευρώπη. Το επιτυχημένο λανσάρισμά του Toyota C-HR οδήγησε σε μία ισχυρή εκκίνηση για το 2018. Με τις πωλήσεις του υβριδικού Toyota C-HR να φτάνουν το  80% του συνόλου των πωλήσεων του μοντέλου, το Toyota C-HR κατάφερε να συμβάλει στη στροφή της προτίμησης των πελατών της Toyota στα υβριδικά.

Αυτή η ισχυρή απόδοση του πρώτου τριμήνου υποστηρίχθηκε επίσης από το Yaris Hybrid, το Auris Hybrid και το RAV4 Hybrid, επιτυγχάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Οι πωλήσεις της Lexus αυξηθήκαν κατά +2%, με ένα μέσο εύρος συνολικών υβριδικών πωλήσεων 98% στη Δυτική Ευρώπη, η Lexus συμβάλλει σημαντικά στην υβριδική επιτυχία. Ο Δρ Johan van Zyl, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe αναφέρει, “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε την ισχυρή δυναμική μας να συνεχίζεται από το 2017 στο 2018. Η ευρωπαϊκή αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται και η απόδοσή μας είναι ακόμα πιο δυνατή. Η υβριδική μας ηλεκτροκίνητη σειρά 16 μοντέλων Toyota και Lexus αντιπροσωπεύει πλέον το 45% των συνολικών μας πωλήσεων. Αναμένω ότι το 2018 θα είναι ένα ακόμη ισχυρό έτος για την Toyota με αυξανόμενες πωλήσεις, ειδικά στα υβριδικά “.

υβριδικά “.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.