Μπορεί βλέποντας τις διάφορες ανακοινώσεις σχετικά με τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα να ενθουσιαζόμαστε ή να προβληματιζόμαστε, ανάλογα με την άποψη του καθενός, όμως σε όποια κατηγορία και αν ανήκουμε η Blackberry μόλις μας έδωσε ένα (ακόμα) λόγο για να έχουμε δεύτερες σκέψεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζον Τσεν, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι τα πλήρως αυτόνομα οχήματα μπορούν να χακαριστούν και να λειτουργήσουν ως όπλα στα χέρια κάποιου που έχει κακόβουλους στόχους.Μάλιστα ο Τσεν συνέχισε λέγοντας ότι τα αυτόνομα οχήματα έχουν πιο πολλές γραμμές κώδικα ακόμα και από ένα μαχητικό αεροσκάφος το οποίο σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα και ότι μπορούν με σχετική ευκολία να υπάρξουν κενά ασφαλείας.
Ο Τσεν προσέθεσε ότι η εταιρεία του μπορεί να δημιουργήσει ένα αυτόνομο όχημα που σε ποσοστό 90% θα είναι ελεύθερο από ιούς όμως άπαξ και φύγει από το εργοστάσιο θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά αφού θα είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί από κάποιον ιό υπολογιστών.

Η Blackberry θεωρεί ότι τα αυτόνομα οχήματα θα χρειαστούν ακόμα, τουλάχιστον, μια πενταετία μέχρι να αρχίσουν να διατίθενται μαζικά σε αντίθεση με πολλούς τεχνολογικούς κολοσσούς που τα περιμένουν πολύ νωρίτερα. Η αμερικάνικη εταιρεία εστιάζει τόσο στο νομικό πλαίσιο το οποίο πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα όσο και στο ότι οι ασφαλιστικές πρέπει να αποφασίσουν πώς θα λειτουργούν σε περίπτωση ατυχήματος. Θα θεωρούν υπαίτιο το αυτοκίνητο, την εταιρεία κατασκευής του, την εταιρεία που παρείχε το λογισμικό ή τον οδηγό;

Πηγή: motori.gr

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.