Οι Volvo Car AB και Geely Automobile Holdings Limited μελετούν τον ενδεχόμενο να συγχωνευτούν, δημιουργώντας ένα κοινό διεθνή όμιλο, που θα επιταχύνει την οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις μεταξύ των δυο, πολύ δυνατών, εταιρειών. Αυτός ο συνδυασμός θα έχει την κλίμακα, τη γνώση και τους πόρους για να είναι ηγετικός στον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο συνδυασμός θα διαφυλάξει την ξεχωριστή ταυτότητα καθεμιάς από τις μάρκες Volvo, Geely, Lynk & Co και Polestar.

Ένας κοινός όμιλος θα έχει πρόσβαση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά μέσω του Χονγκ Κονγκ και με την πρόθεση να εισαχθεί αργότερα στη Στοκχόλμη. Η Volvo Cars και η Geely θα δημιουργήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας για την προετοιμασία μιας πρότασης στα αντίστοιχα συμβούλια.

«Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρή παγκόσμια ομάδα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Håkan Samuelsson, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volvo Cars, για να διερευνήσουμε περαιτέρω αυτή την ευκαιρία με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών εντός του Ομίλου, διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την ακεραιότητα κάθε μεμονωμένης μάρκας», δήλωσε ο Li Shufu, Πρόεδρος του ομίλου Geely Holding.

Μια τέτοια συναλλαγή θα διεξάγεται σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την εισαγωγή κινητών αξιών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και θα υπόκειται σε αμοιβαία συμφωνημένους όρους και προϋποθέσεις, εγκρίσεις των αντίστοιχων συμβουλίων και μετόχων της Geely και της Volvo Cars, κανονιστικές εγκρίσεις και τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.