Στα χέρια της Codemasters τα δικαιώματα του WRC

Codemasters – WRCWRC 8

Ο ιδιοκτήτητς των Dirt και F1 Codemasters έχει εξασφαλίσει και τα δικαιώματα για το FIA World Rally Championship (WRC). Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Codemasters θα κυκλοφορεί ετήσια τις πέντε σεζόν του WRC από το 2023 έως το 2027.

Η συμφωνία με το WRC σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Codemasters κατάφερε να χρησιμοποιήσει επίσημα την άδεια του WRC στα παιχνίδια της από τον τρίτο τίτλο Colin McRae Rally το 2002. Είναι κατανοητό ότι ο τρέχων κάτοχος άδειας, Bigben Interactive, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί τα δικά του παιχνίδια έως ότου η συμφωνία Codemasters ξεκινήσει το 2023.

Ερωτηθείς για σχόλιο, εκπρόσωπος της Codemasters δήλωσε: «Είμαστε δεσμευμένοι να προσφέρουμε περισσότερο ράλι στον κόσμο και η ομάδα του DiRT Rally εργάζεται ήδη για την πρώτη κυκλοφορία μας με για το WRC το 2023».

Η Codemasters ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του Dirt 5, με ένα trailer του Xbox Series X. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει φέτος τόσο για το Xbox One όσο και για το Xbox Series X. Ερωτηθείς γιατί αποφασίστηκε να υπογραφτεί η συμφωνία με το WRC, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη μια επιτυχημένη σειρά Rally με το Dirt, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε τον θεσμό με τον ίδιο τρόπο που έχουμε ήδη κάνει για τη Formula 1. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τελικά φέρνουμε το WRC στην οικογένεια της Codemasters, κάτι που η παθιασμένη κοινότητα παικτών μας ζητά εδώ και πολύ καιρό».

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.