Η Volvo Trucks παρουσιάζει σήμερα το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό φορτηγό για εμπορική χρήση, το Volvo FL Electric για αστικές διανομές και διακομιδή απορριμμάτων, μεταξύ άλλων. Οι πωλήσεις και η μαζική παραγωγή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει του χρόνου στην Ευρώπη. Με αυτή την παρουσίαση προϊόντος, η Volvo Trucks γίνεται πρωτοπόρος στις λύσεις για αστικές μεταφορές εμπορευμάτων με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Με καθαρότερο αέρα και λιγότερο θόρυβο στις πόλεις, ο σχεδιασμός της οικιστικής ανάπτυξης και των υποδομών θα μπορεί να γίνεται με μεγαλύτερη ελευθερία απ’ ότι σήμερα. Ένα ηλεκτρικό φορτηγό με μηδενικές εκπομπές ρύπων μπορεί να χρησιμοποιείται σε στεγασμένους σταθμούς διακίνησης εμπορευμάτων και σε ζώνες χαμηλής περιβαλλοντικής όχλησης. Η χαμηλή στάθμη θορύβου τους συντελεί σε ευκαιρίες εκτέλεσης περισσότερων εργασιών τη νύχτα, περιορίζοντας έτσι τον κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους στη διάρκεια της ημέρας.

Στην αγορά υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά φορτηγά. Πολλοί εν δυνάμει πελάτες έχουν ερωτήματα όσον αφορά τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη νέα τεχνολογία και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τη δραστηριότητά τους.

Η σειρά προϊόντων της the Volvo Trucks υποστηρίζεται από τη συσσωρευμένη εμπειρία του Ομίλου Volvo στις ηλεκτροκίνητες μεταφορικές λύσεις. Η αδελφή εταιρεία μας, η Volvo Buses, έχει διαθέσει στην αγορά περισσότερα από 4000 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία από το 2010. Η χρήση ηλεκτρικής τεχνολογίας στο Volvo FL Electric έχει δοκιμαστεί διεξοδικά από την αρχή και υποστηρίζεται από το ευρύ δίκτυο πωλήσεων, service και προμήθειας ανταλλακτικών της Volvo Trucks.

Η Volvo Trucks πιστεύει ότι έχει μεγάλη σημασία να αντιμετωπίσουμε σφαιρικά το ζήτημα του εξηλεκτρισμού του κλάδου των μεταφορών, με σκοπό τη διαχείριση των δυσκολιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σε τομείς όπως η παραγωγή ηλεκτρισμού και οι μπαταρίες. Τα πρώτα φορτηγά της σειράς των ηλεκτρικών Volvo FL, εισέρχονται σήμερα σε κανονική κυκλοφορία με πελάτες στο Gothenburg, την έδρα της Volvo Trucks.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.