Accident Research Team (ART):

ART Pressbilder 2019Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 50ή επέτειο από τότε που η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων της Volvo Trucks ξεκίνησε συστηματικά να συγκεντρώνει και να αναλύει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικές με τροχαία ατυχήματα σε πραγματικές συνθήκες και να λαμβάνει τα ανάλογα μέτρα. Οι γνώσεις που έχει αποκομίσει είναι εξαιρετικά πολύτιμες στην εξέλιξη των συστημάτων και στη σχεδίαση των μελλοντικών οχημάτων, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια των φορτηγών και εν γένει του τομέα μεταφορών.

Η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων – Accident Research Team (ART) εργάζεται με σκοπό τη βελτίωση τόσο της ενεργητικής όσο και της παθητικής ασφάλειας των φορτηγών Volvo. Η παθητική ασφάλεια σχεδιάζεται με σκοπό την ελαχιστοποίηση των συνεπειών του όποιου ατυχήματος, ενώ ενεργητική ασφάλεια σημαίνει αποφυγή ή περιορισμό της έκτασης μιας σύγκρουσης.  Εάν γίνει κατανοητό το πώς συμβαίνουν τα τροχαία ατυχήματα, με σχολαστική διερεύνηση πραγματικών περιστατικών, τότε μπορεί να αποφευχθεί η επανάληψή τους και να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές.

«Κάθε χρόνο 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται σε όλο τον κόσμο σε τροχαία ατυχήματα. Αυτό είναι για εμάς θέμα μέγιστης προτεραιότητας» εξηγεί η Anna Wrige Berling, Διευθύντρια Οδικής & Προϊοντικής Ασφάλειας της Volvo Trucks. «Οι προσπάθειες της Ομάδας Έρευνας Ατυχημάτων αποφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος για τους οδηγούς φορτηγών και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες των δρόμων. Επιπλέον,  η έρευνα υποστηρίζει το όραμά μας περί ασφάλειας, για μηδενικά τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή φορτηγών Volvo.»

Σήμερα, η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων είναι ένα διεπιστημονικό δίκτυο έρευνας της ασφάλειας με συμμετοχή πραγματογνωμόνων. Αυτοί συγκεντρώνουν και ανταλλάσσουν μοναδικά ευρήματα για τις αιτίες των ατυχημάτων σε αληθινές συνθήκες – που έρχονται να προστεθούν στις γνώσεις που αποκτώνται μέσω των εργαστηριακών crash tests. Επιπλέον, η ομάδα χρησιμοποιεί ανάλυση δεδομένων και τοπικές στατιστικές κυκλοφοριακών συμβάντων για ακόμα βαθύτερη κατανόηση.

«Η βαθιά γνώση που αποκτά η ομάδα ART λειτουργεί ως πολύτιμη συνεισφορά και καθοδήγηση στην ασφάλεια για τις ομάδες προϊοντικής εξέλιξης» εξηγεί η Anna Wrige Berling. «Αν και η ομάδα ART δεν ασχολείται η ίδια με την ανάπτυξη συστημάτων ασφαλείας, η κατανόηση πολύπλοκων σεναρίων ατυχημάτων από τους ειδικούς μας, προσφέρει στις ομάδες προϊοντικής εξέλιξης πρόσθετη γνώση και αυτοπεποίθηση στη δημιουργία λύσεων που προχωρούν πέρα από τις αρχικές εκτιμήσεις.»

«Επί 50 χρόνια, η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων μαθαίνει από το παρελθόν διερευνώντας τοποθεσίες ατυχημάτων και τροφοδοτεί τους υπεύθυνους εξέλιξης προϊόντων με κρίσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια» δήλωσε η Anna Theander. «Προσβλέποντας στο μέλλον, τα στοιχεία που αποκομίζει η ομάδα ART θα συνεχίσουν να συμβάλλουν ενεργά στο έργο της Volvo Trucks για περαιτέρω βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τόσο των παραδοσιακών οχημάτων με οδηγό όσο και το νέων, αυτόνομων φορτηγών.»

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.