autokinito.com.cy by Petros Soutzis

Ο Walter Rohrl παρουσιάζει τα πέντε κορυφαία rally-cars της Porsche (video)

WALTER ROHRL PORSCHE

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται κατά νου όταν σκέφτεσαι την θρυλική Γερμανική εταιρεία εν ονόματι Porsche, σίγουρα, δεν είναι οι αγώνες ράλι. Ο θρύλος τον αγώνων ράλι (και όχι μόνο) Walter Röhrl, μας παρουσιάζει τα πέντε κορυφαία “Rally Cars” της Porsche σε ένα αποκλειστικό επεισόδιο της σειράς Top 5. Όπως όλοι ξέρουμε ο Rohrl εξελίσσει για πολλά χρόνια τα αυτοκίνητα της Porsche ενώ πήρε μέρος σε διάφορα πρωταθλήματα με τα αυτοκίνητα της. Το 1981, δηλαδή στο μεσοδιάστημα των δύο παγκόσμιων τίτλων που κέρδισε, πήρε τον τίτλο του ιδιαίτερα απαιτητικού γερμανικού πρωταθλήματος ράλι ενώ έλαβε μέρος και στο ράλι του Σαν Ρέμο (αποχώρησε) που μετρούσε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Παράλληλα, την ίδια χρονιά πήρε μέρος και στις 24 Ώρες του Λε Μαν – μαζί με τον Jurgen Barth – κερδίζοντας την πρώτη θέση με μια 944 LM κερδίζοντας την κατηγορία του αφού τερμάτισε και στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης. Κάτι που προσπάθησε και το 1993 στο τιμόνι μιας 911 Turbo S LM-GT με τους Hurley Haywood και Hans-Joachim Stuck, αλλά τελικά αποχώρησαν.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα κορυφαία Rally Cars της Porsche σύμφωνα με τον Rohrl:

 

Νούμερο 5: 911 Paris Dakar

Στην Πέμπτη θέση της κατάταξης βλέπουμε την θρυλική 953, επίσης γνωστή ως «911 Paris Dakar». Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο οι Dominique Lemoyne και René Metge ανέβηκαν στον υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου το 1984 στο περίφημο Ράλι Ντακάρ. Μεταξύ άλλων, η περίφημη 911 Paris – Dakar ήταν η πρώτη 911 στην οποία υιοθετήθηκε το σύστημα 4×4 με δότη την μοναδική Porsche 959 που εξελίχθηκε αποκλειστικά για να διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Group B. Κάτι που τελικά δεν έγινε κατορθωτό.

Νούμερο 4: Cayenne S Transsyberia

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Porsche Cayenne S Transsyberia. Με ένα κινητήρα 405 ίππων από την Cayenne GTS, η Transsyberia κάλυψε περισσότερα από 4,400 μίλια, σε ένα αγώνα από την Μόσχα μέχρι και την Μογγολία, τον οποίο και κέρδισε. Τον επόμενο έτος η Porsche κατέκτησε τις έξι πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης.

Νούμερο 3: 924 Carrera GTS

Η συγκεκριμένη Porsche είναι πολύ ξεχωριστή για τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή, αφού με την «χρυσή» 924 Carrera GTS, κατάφερε να κερδίσει το Γερμανικό Πρωτάθλημα ράλι το 1981. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η 924 Carrera GTS, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο ράλι με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Νούμερο 2: 911  SC Safari

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η 911 SC Safari, αν και πολλοί θα το προτιμούσαν να είναι το πρώτο στην λίστα… Ένα εικονικό αυτοκίνητο με το οποίο η θρυλική Γερμανική εταιρεία στο Ράλι Σαφάρι στην Κένυα το 1978, κατάφερε να κλειδώσει την 2η αλλά και την 3η θέση στο βάθρο των νικητών. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Porsche, ήταν η μοναδική ομάδα στην οποία κατάφεραν να τερματίσουν και τα δύο της αυτοκίνητα μετά από αγώνα 4,700 χιλιομέτρων.

Νούμερο 1: Porsche 911 (996) GT3 Zebra

Την πρώτη θέση στην λίστα του Walter Röhrl πήρε η Porsche 911 (996) GT3 Zebra. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει κιβώτιο 6 σχέσεων, Limited Slip διαφορικό, ζυγίζει μόλις 1350 κιλά και φυσικά, κάτω από το καπό, υπάρχει ο περίφημος 6κύλινδρος μπόξερ κινητήρας της Porsche. Μοντέλο που πήρε αρκετές νίκες και τελικά το γερμανικό πρωτάθλημα ράλι.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=mzqKOZ5ubA8[/embedyt]
 

 

Exit mobile version