Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται κατά νου όταν σκέφτεσαι την θρυλική Γερμανική εταιρεία εν ονόματι Porsche, σίγουρα, δεν είναι οι αγώνες ράλι. Ο θρύλος τον αγώνων ράλι (και όχι μόνο) Walter Röhrl, μας παρουσιάζει τα πέντε κορυφαία “Rally Cars” της Porsche σε ένα αποκλειστικό επεισόδιο της σειράς Top 5. Όπως όλοι ξέρουμε ο Rohrl εξελίσσει για πολλά χρόνια τα αυτοκίνητα της Porsche ενώ πήρε μέρος σε διάφορα πρωταθλήματα με τα αυτοκίνητα της. Το 1981, δηλαδή στο μεσοδιάστημα των δύο παγκόσμιων τίτλων που κέρδισε, πήρε τον τίτλο του ιδιαίτερα απαιτητικού γερμανικού πρωταθλήματος ράλι ενώ έλαβε μέρος και στο ράλι του Σαν Ρέμο (αποχώρησε) που μετρούσε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Παράλληλα, την ίδια χρονιά πήρε μέρος και στις 24 Ώρες του Λε Μαν – μαζί με τον Jurgen Barth – κερδίζοντας την πρώτη θέση με μια 944 LM κερδίζοντας την κατηγορία του αφού τερμάτισε και στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης. Κάτι που προσπάθησε και το 1993 στο τιμόνι μιας 911 Turbo S LM-GT με τους Hurley Haywood και Hans-Joachim Stuck, αλλά τελικά αποχώρησαν.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα κορυφαία Rally Cars της Porsche σύμφωνα με τον Rohrl:

 

Νούμερο 5: 911 Paris Dakar

WALTER ROHRL PORSCHEΣτην Πέμπτη θέση της κατάταξης βλέπουμε την θρυλική 953, επίσης γνωστή ως «911 Paris Dakar». Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο οι Dominique Lemoyne και René Metge ανέβηκαν στον υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου το 1984 στο περίφημο Ράλι Ντακάρ. Μεταξύ άλλων, η περίφημη 911 Paris – Dakar ήταν η πρώτη 911 στην οποία υιοθετήθηκε το σύστημα 4×4 με δότη την μοναδική Porsche 959 που εξελίχθηκε αποκλειστικά για να διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Group B. Κάτι που τελικά δεν έγινε κατορθωτό.

1
2
3
4
5
Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.