BMW R 1200 GS:

Η πρώτη αυτόνομη μοτοσικλέτα της BMW είναι γεγονός!.  Ο λόγος για μία BMW R 1200 GS έκανε την πρώτη της εμφάνιση / επίδειξη μπροστά στα μάτια των έκπληκτων δημοσιογράφων, στο κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Miramas της Νότιας Γαλλίας.  Ένα προϊόν εξέλιξης του πτυχιούχου μηχανικού Stefan Hans και της ομάδας του, η μοτοσικλέτα ξεκινά, επιταχύνει, στρίβει, φρενάρει και σταματά αυτόνομα.

Με αυτή την καινοτομία, στόχος εξέλιξης της BMW Motorrad δεν είναι μία εντελώς ανεξάρτητη μοτοσικλέτα. Το αντίθετο, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει την πλατφόρμα για την διερεύνηση μελλοντικών συστημάτων και λειτουργιών που θα κάνουν την οδήγηση της μοτοσικλέτας ακόμα πιο ασφαλή, άνετη και απολαυστική για τον αναβάτη. Η δημιουργία του πρωτοτύπου στοχεύει στη συλλογή πρόσθετων πληροφοριών ως προς τη δυναμική συμπεριφορά με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων καταστάσεων και την υποστήριξη του αναβάτη με κατάλληλα συστήματα ασφάλειας, όταν στρίβει σε διασταυρώσεις ή φρενάρει απότομα, για παράδειγμα.

Εκτός από την εντυπωσιακά αυξημένη οδηγική απόλαυση και ασφάλεια για τον αναβάτη, η BMW Motorrad παρουσίασε πολλά ακόμα συναρπαστικά, τεχνολογικά projects. Ισχυροί προβολείς, από φώτα στροφών μέχρι προβολείς λέιζερ ήταν από τα πλέον αξιοσημείωτα, όπως και ένα πλαίσιο που κατασκευάζεται αποκλειστικά μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, όπως και ένα πίσω ψαλίδι. Όπως στην εξέλιξη αυτόνομων μοτοσικλετών της, η BMW Motorrad έχει χρησιμοποιήσει και εδώ συνέργειες με τα αυτοκίνητα BMW – αυτή η διαδικασία κατασκευής ήδη εφαρμόζεται στην παραγωγή αρκετών οχημάτων. Το πλεονέκτημα της τρισδιάστατης εκτύπωσης έγκειται στην απόλυτη ελευθερία σχεδίασης εξαρτημάτων που δεν μπορούν να κατασκευαστούν με άλλες  μεθόδους.

Οι καινοτόμες διαδικασίες που εφαρμόζονται στην παραγωγή εξαρτημάτων μοτοσικλετών, όπως το πλαίσιο, το ψαλίδι και οι τροχοί από ελαφρύ αλλά ανθεκτικό ανθρακόνημα – το οποίο ήδη κατασκευάζεται βιομηχανικά στην BMW HP4 RACE – δείχνουν την τεχνική ικανότητα και εξειδίκευση της BMW Motorrad σε αυτό τον τομέα. Στοχεύοντας στη μέγιστη καινοτομία και την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, η BMW Motorrad και η BMW Automobile έχουν στενή συνεργασία, με το εν λόγω υλικό να χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην παραγωγή.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=VaZlTsoj0Hc[/embedyt]

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.