Lexus:

lexus tattooΣτο πλαίσιο της άρτιας δεξιοτεχνίας και της παραδοσιακής ιαπωνικής τέχνης, που την κάνει να ξεχωρίζει, η Lexus παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει τατουάζ. Αυτή η εμπνευσμένη εκδοχή του compact SUV, Lexus UX, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Claudia De Sabe, την κορυφαία καλλιτέχνη τατουάζ του Λονδίνου. Χρησιμοποιώντας ένα λευκό Lexus UX ως “καμβά” και με ένα εργαλείο τρυπανιού Dremel που αξιοποιήθηκε σαν βελόνα τατουάζ, η Claudia δημιούργησε ένα μοναδικό σχέδιο που αντικατοπτρίζει το koi carp σε όλο το μήκος του οχήματος. Το koi carp είναι ένα μοτίβο γνωστό από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη και συμβολίζει τις ιδιότητες της καλής τύχης και της επιμονής.

lexus tattoo
Για το εμπνευσμένο αποτέλεσμα η Claudia χρησιμοποίησε το εργαλείο Dremel μέσω του οποίου ξεφύλλισε το χρώμα της επιφάνειας του αυτοκινήτου, ώστε να αποκαλύψει την επιφάνεια του μετάλλου πάνω στην οποία στη συνέχεια σχεδίασε το περίπλοκο μοτίβο. Έπειτα εφάρμοσε με το χέρι 5 λίτρα υψηλής ποιότητας βαφής αυτοκινήτων, για να αναδείξει όλες τις λεπτομέρειες. Για το τελικό φινίρισμα, χρησιμοποίησε φύλλα χρυσού για να προσδώσει έμφαση στα σημεία και να αποτυπώσει στο σχέδιο μια τρισδιάστατη οπτική, ενώ ακολούθησε η εφαρμογή μιας προστατευτικής επίστρωσης από λάκα σε ολόκληρο το όχημα ώστε να μπορεί να οδηγηθεί στον δρόμο. Για τη διαδικασία ολοκλήρωσης του τελικού αποτελέσματος απαιτήθηκαν έξι μήνες ενώ για τον σχεδιασμό του «τατουάζ» χρειάστηκαν πέντε οκτάωρα εντατικής εργασίας. Η διαδικασία ήταν απαιτητική σωματικά λόγω της δόνησης του τρυπανιού αλλά και διότι η όλη σύνθεση εφαρμόστηκε πάνω σε ένα αντικείμενο το οποίο, σε αντίθεση με τον οποιονδήποτε πελάτη, δεν μπορούσε να μετακινηθεί σε μια άνετη θέση, κατα τη διάρκεια σχεδιασμού του τατουάζ. Μια πιθανή αστοχία σε ένα τατουάζ πελάτη μπορεί πολύ εύκολα να διορθωθεί ή να χρωματιστεί , ωστόσο η «χαρακτική» που ακολουθήθηκε για τις ανάγκες του σχεδιασμού με τη χρήση τρυπανιού απαιτεί απόλυτη ακρίβεια, ανέφερε η Claudia.

Το περίτεχνο Lexus UX δεν έχει ακόμη τιμολογηθεί, αλλά εκτιμάται ότι το έργο θα κοστίσει πάνω από £120,000.

Ήταν η πρώτη φορά που η Claudia έχει εφαρμόσει τις δεξιότητές της σε μέταλλο αντί σε ανθρώπινο δέρμα και σε αυτό το μοναδικό έργο τέχνης ανακάλυψε τόσο ομοιότητες όσο και νέες προκλήσεις. Το έργο αποτελεί ένα είδος αφιερώματος προς την τεχνική Takumi, που εφαρμόζεται σε κάθε Lexus, και αναδεικνύει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τα άψογα φινιρίσματα που επιτεύχθηκαν από ανθρώπινες δεξιότητες και τελειοποιήθηκαν μέσα από πολλά χρόνια αφοσιωμένης εκπαίδευσης. Ομοίως, η Lexus αγκαλιάζει την παραδοσιακή ιαπωνική αισθητική σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό των οχημάτων της, με την προσθήκη στοιχείων όπως οι υφασμάτινες ραφές στην καμπίνα του UX και η ομαλή συγχώνευση του εσωτερικού και του εξωτερικού του οχήματος, μέσω της εμπρόσθιας οθόνης, αντανακλώντας το engawa –που αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό των ιαπωνικών σπιτιών.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.