Καθώς οι φίλοι των camper van σε όλη την Ευρώπη έρχονται σε επαφή με το νέο Transit Custom Nugget της Ford,* η εταιρεία παρουσιάζει τώρα το όραμά της για ένα μεγαλύτερο, πιο πρακτικό και πιο ευρύχωρο μέλος της οικογένειας Nugget..

Το Big Nugget Concept μήκους 6 μέτρων αποκαλύφθηκε στο φετινό Caravan Salon που πραγματοποιείται στο Duesseldorf της Γερμανίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους ειδικούς στα τροχόσπιτα της εταιρείας Westfalia, που έχουν ήδη εξελίξει τα απλά μοντέλα της οικογένειας Nugget. Το πρωτότυπο βασίζεται στην έκδοση του Ford Transit με μακρύ μεταξόνιο και ψηλή οροφή προσφέροντας 13 κυβικά μέτρα εσωτερικού χώρου με ωφέλιμο ύψος εντός αυτού πάνω από 2 μέτρα. Το Big Nugget concept αξιοποιεί πλήρως τον πρόσθετο χώρο, διαμορφώνοντας τέσσερις πλήρως λειτουργικές περιοχές. Έτσι, τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού μπορούν να περιστρέφονται για να δημιουργείται ένα ευρύχωρο και άνετο σαλόνι και τραπεζαρία. Στη μέση του οχήματος υπάρχει ένα ανεξάρτητο μπάνιο, με πλήρως ενσωματωμένη λεκάνη τουαλέτας, νιπτήρα και ντους, καθώς και μία πρακτική κουζινούλα με δύο εστίες υγραερίου, ένας μεγάλος νεροχύτης και ένα ψυγείο χωρητικότητας 70 λίτρων. Πίσω, στην περιοχή της κρεβατοκάμαρας, έχει ενσωματωθεί ένα διπλό κρεβάτι μήκους 2 μέτρων, το οποίο είναι διατεταγμένο κατά τον εγκάρσιο ως προς το όχημα άξονα.

Με το Big Nugget Concept, η Ford διερευνά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα camper van που θα βασίζεται στο Transit και θα κυκλοφορήσει στις Ευρωπαϊκές αγορές μαζί με το Transit Custom Nugget Camper. Η Ford αυτή τη στιγμή προσφέρει το Nugget σε αρκετές χώρες, όπως την Αυστρία, το Βέλγιο,την Ιταλία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Το Ford Big Nugget Concept θα εκτίθεται στο Hall 16, D 40 στο Caravan Salon 2019 μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.