Η Volvo αναμένεται να παρουσιάσει φέτος και την ηλεκτρική έκδοση του XC40. Μια κίνηση που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στο στόχο της που θέλει τα αυτοκίνητα της να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων της μάρκας μέχρι το 2025.

Μετά το λανσάρισμα του Polestar 2 στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, παίρνει σειρά το  XC40 που θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του χρόνου και θα είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο για τη Volvo  Και τα δύο αυτά μοντέλα κάνουν χρήση της πλατφόρμας Compact Modular Architecture (CMA) που ανέπτυξε η Volvo με την Geely.

Ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, έχει δηλώσει ότι αναμένει τα plug-in υβριδικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν έως και το 25% των παγκόσμιων πωλήσεων τα προσεχή χρόνια. Επί του παρόντος, το 10% με 15% των παγκόσμιων πωλήσεων της Volvo απαρτίζεται από plug-in υβριδικές εκδόσεις. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το XC40 θα διαθέτει επίσης και δύο plug-in υβριδικές εκδόισεις, ξεκινώντας με την T5 Twin Engine η οποία θα προηγηθεί της T4 Twin Engine.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.