Η Volvo αναμένεται να παρουσιάσει φέτος και την ηλεκτρική έκδοση του XC40. Μια κίνηση που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στο στόχο της που θέλει τα αυτοκίνητα της να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων της μάρκας μέχρι το 2025.

Μετά το λανσάρισμα του Polestar 2 στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, παίρνει σειρά το  XC40 που θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του χρόνου και θα είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο για τη Volvo  Και τα δύο αυτά μοντέλα κάνουν χρήση της πλατφόρμας Compact Modular Architecture (CMA) που ανέπτυξε η Volvo με την Geely.

Ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, έχει δηλώσει ότι αναμένει τα plug-in υβριδικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν έως και το 25% των παγκόσμιων πωλήσεων τα προσεχή χρόνια. Επί του παρόντος, το 10% με 15% των παγκόσμιων πωλήσεων της Volvo απαρτίζεται από plug-in υβριδικές εκδόσεις. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το XC40 θα διαθέτει επίσης και δύο plug-in υβριδικές εκδόισεις, ξεκινώντας με την T5 Twin Engine η οποία θα προηγηθεί της T4 Twin Engine.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.