Η Nissan θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο νοτιοδυτικό Kyushu της Ιαπωνίας λόγω του κορωνοϊού, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei τη Δευτέρα. Η Nissan έχει λάβει την απόφαση λόγω του ότι η επιδημία του ιού δυσκολεύει την αυτοκινητοβιομηχανία να εισάγει εξαρτήματα από την Κίνα. Η διακοπή μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή περίπου 3.000 οχημάτων. Η Nissan θα σταματήσει δύο γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Kyushu από τις 14 Φεβρουαρίου, ανέφερε το άρθρο, υπογραμμίζοντας το βαθμό στον οποίο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων βασίζονται στην Κίνα για προμήθειες.

Η παραγωγή της Nissan στην περιοχή Kyushu ήταν περίπου 434.000 οχήματα το 2018, δήλωσε ο Nikkei, με τα μισά να προορίζονται για την εγχώρια αγορά. Η Nissan θα σταματήσει μια επιπλέον γραμμή, η οποία ευθύνεται κυρίως για αυτοκίνητα εξαγωγής, στις 17 Φεβρουαρίου, ανέφερε η εφημερίδα.H Nissan δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωσε περί του θέματος ακόμη.

Η Ιαπωνική εταιρεία προστίθεται και αυτή σε μια λίστα με αυξανόμενο αριθμό αυτοκινητοβιομηχανιών των οποίων η παραγωγή, εκτός της Κίνας, έχει πληγεί από την έλλειψη εξαρτημάτων που προέρχονται από κινέζους προμηθευτές. Η Renault δήλωσε ότι η θυγατρική της εταιρεία στην Νότια Κορέα, Renault Samsung Motors, θα αναστείλει την παραγωγή στην περιοχή της Busan για τέσσερις ημέρες από τις 11 Φεβρουαρίου λόγω διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού στην Κίνα. Η Hyundai και η Kia έχουν επίσης διακόψει την παραγωγή σε μερικά από τα κορεάτικα εργοστάσια τους. Η Fiat Chrysler προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η διακοπή της προμήθειας εξαρτημάτων θα μπορούσε να απειλήσει την παραγωγή σε ένα από τα ευρωπαϊκά της εργοστάσια εντός δύο έως τεσσάρων εβδομάδων.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.