Ένα Bugatti Chiron… ρολόι!

3. Chiron Tourbillon

Chiron Tourbillon

Όπως λέει και ο τίτλος, αυτή είναι μια Bugatti Chiron αλλά σε ρολόι! Το Chiron Tourbillon είναι το πρώτο, ολοκαίνουργιο ρολόι που θα βγει από τη συνεργασία της Bugatti με την ελβετική εταιρεία Jacob & Co. Και όπως το αυτοκίνητο από το οποίο παίρνει το όνομα του, διαθέτει ένα εντυπωσιακό σχεδιασμό και φυσικά μια υψηλή τιμή.

2. Chiron Tourbillon

Chiron Tourbillon

Το πιο εκπληκτικό χαρακτηριστικό του είναι η μικρογραφία του κινητήρα W16 της Chiron.

Πιέζοντας τη δεξιά στεφάνη (τα άλλα δύο είναι για να ρυθμιστεί ο χρόνος και το κούρδισμα) ο μικροσκοπικός στροφαλοφόρος άξονας από συμπαγές χάλυβα αρχίζει να γυρίζει, κάνοντας τα έμβολα να κινούνται όπως λειτουργεί και ο κινητήρας!

1. Chiron Tourbillon

Chiron Tourbillon

Σε όλα τα ρολόγια turbillon, χρειάστηκε ένας χρόνος για να σχεδιαστεί, ενώ αποτελείται από 578 διαφορετικά μέρη. Η J & C ισχυρίζεται ότι ο στροφαλοφόρος άξονας είναι «ένα από τα μικρότερα και πιο περίπλοκα εξαρτήματα ρολογιών που κατασκευάστηκαν ποτέ». Η κορυφή και οι πλευρές του ρολογιού είναι ζαφείρι και το turbillon μετακινείται προς τα εμπρός κατά 30 μοίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή του θα είναι γύρω στα 280.000 δολάρια.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.