«Εκατομμύρια ζωές μπορούν να σωθούν στους δρόμους» …Του Jean Todt

«Στο τέλος κάθε μέρας, με την δύση του ήλιου, το μέλλον πεντακοσίων παιδιών, που είδαν την αυγή, βλέπουν το μέλλον τους να χάνεται. Δεν μπορεί αυτή να είναι η απλή καθημερινότητα μας. Περνάμε μια κρίση ασφαλείας στους δρόμους» δήλωσε ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA και μέλος του AUTOBEST Hall of Fame

Ο κ. Jean Todt, κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του «Εκατομμύρια ζωές μπορούν να σωθούν στους δρόμους» στο οποίο θέλει να ρίξει φως στα εκατομμύρια ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα και δηλώνει πως χρειαζόμαστε μια επανάσταση στην οδική ασφάλεια. Αυτό που υιοθετεί είναι μια προσέγγιση «ασφαλούς συστήματος» με τον φιλόδοξο στόχο της εξάλειψης των θανάτων συνολικά. Χρειαζόμαστε επειγόντως δράση από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Ο Todt ζητά μια παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Οδική Ασφάλεια, όπως αυτές του Earth Summit που έχουν κάνει πολλά για να μας βοηθήσουν να επικεντρωθούμε στο μέλλον του πλανήτη. Γνωρίζουμε την κλίμακα του προβλήματος και τι πρέπει να γίνει. Ήρθε η ώρα για ριζικές αλλαγές.

Jean Todt Petros SoutzisΚάθε χρόνο, περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν την ζωή τους σε συγκρούσεις με μηχανοκίνητα οχήματα και πολλοί άλλοι τραυματίζονται. Ωστόσο, αυτή η παγκόσμια τραγωδία είναι κρυμμένη. Τα θύματα είναι πολύ συχνά αποδεκτά ως μέρος της καθημερινότητας. Τα ξεχασμένα 1,4 εκατομμύρια που πεθαίνουν στους δρόμους πρέπει να γίνουν μνημείο του μέλλοντος ενός πιο ασφαλούς κόσμου. Πολλοί από τους θανάτους τους μπορούσαν να αποφευχθούν: Οι λύσεις είναι στη διάθεσή μας.
Η κριτική επιτροπή του AUTOBEST υποστηρίζει τις προσπάθειες του κ. Todt για καλύτερη οδική ασφάλεια, υλοποιώντας έργα για τη σημαντική μείωση του αριθμού των θυμάτων. Ως ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός στην Ευρώπη, ο AUTOBEST εξετάζει συγκεκριμένες δραστηριότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να κάνει τους δρόμους μας ένα πολύ πιο ασφαλές μέρος για τις εκατοντάδες εκατομμύρια των ανθρώπων καθημερινά στους δρόμους. Ακόμα κι αν 25.000 ετήσιοι θάνατοι στους ευρωπαϊκούς δρόμους μοιάζουν με ένα μικρό μέρος της «κανονικής τάξης των πραγμάτων», η AUTOBEST τον θεωρεί ως ένα πολύ μεγάλο αριθμό για ένα από τα πιο προηγμένα οδικά δίκτυα στον κόσμο και ένα από τα πιο προηγμένα αυτοκινητιστικά κέντρα της γης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Michael Schumacher

Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα σαν συνοδηγός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι δίπλα από το Γάλλο Guy Frequelin ενώ στη συνέχεια έγινε αγωνιστικός διευθυντής της Peugeot Sport κερδίζοντας νίκες και τίτλους τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι όσο και τους αγώνες σπορ πρωτοτύπων και Cross-Country. Επόμενος του σταθμός η φόρμουλα ένα σαν επικεφαλής της ομάδας Ferrari που κυριάρχησε στο άθλημα στο τέλος της χιλιετίας. Εξελέγη Πρόεδρος της Federation Internationale de l’Automobile (FIA) το 2009 και από το 2015 είναι ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.