Ferdinand Piëch:

Ο Ferdinand Piëch, ο άνθρωπος που ουσιαστικά γιγάντωσε τον Όμιλο της VW έφυγε σε ηλικία 82 ετών. Προς το παρόν δεν έγινε κάποια επίσημη δήλωση από την εταιρεία ενώ η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από το Bloomberg news ψες. Ο εγγονός του Ferdinand Porsche συνέδεσε το όνομα του με την εξαγορά της Porsche από τη VW, το σύστημα Quattro της Audi και πολλά άλλα μετατρέποντας τη Volkswagen από μια ζημιογόνα εταιρεία, σε ένα από τους κορυφαίους ομίλους την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Παράλληλλα, ήταν πίσω από την εξαγορά των Lamborghini, Bentley, Bugatti και των μοτοσικλετών Ducati.

Ο Piëch, σπούδασε μηχανικός στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και στη συνέχεια προσχώρησε στην Porsche το 1963, μετά από πέντε χρόνια επικεφαλής της Ε & Α και τεχνικός διευθυντής το 1971. Οι οικογένειες Porsche και Piëch συμφώνησαν τότε ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν θα μπορούσε να είναι στέλεχος της εταιρείας, οπότε μετακόμισε στην Audi και τη Volkswagen. Εκεί ξεκίνησαν όλα. Παρέμεινε στην εταιρεία, και συγκεκριμένα στο εποπτικό συμβούλιο, ακόμα και μετά την υποχρεωτική συνταξιοδότηση του στην ηλικία των 65 ετών . Αποχώρησε από τον Όμιλο την άνοιξη του 2015.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.