Τρίτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τη Volvo

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει ένα τρίτο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη, ώστε να προετοιμαστεί σωστά για να ανταποκριθεί στη συνεχιζόμενη ζήτηση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πελάτες της και να εκπληρώσει τις προοπτικές για μελλοντική ανάπτυξη.

VOLVO C40 Recharge, Fjord Blue CTC VOLVO CYPRUS ctcΤο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο θα είναι κλιματικά ουδέτερο και θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υποστηρίζοντας τους στόχους της εταιρείας να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030 ,να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2040, καθώς και να συνεχίσει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα διεθνώς ώστε να υλοποιήσει τον αναπτυξιακό της στόχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Επιλέγοντας τη Σλοβακία ως τόπο εγκατάστασης για το νέο της εργοστάσιο, η Volvo Cars δημιουργεί ένα ευρωπαϊκό τρίγωνο παραγωγής που καλύπτει τη γεωγραφική περιοχή στην οποία πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων της εταιρείας – συμπληρώνοντας το εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο, στη δυτική Ευρώπη, και το εργοστάσιο της Τορσλάντα, στη Σουηδία, στη βόρεια Ευρώπη.

Οι νέες εγκαταστάσεις αντιπροσωπεύουν μία επένδυση περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και βρίσκονται κοντά στο Κόσιτσε, στην ανατολική Σλοβακία. Το εργοστάσιο θα επωφεληθεί από μία καλά οργανωμένη εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς θα αποτελέσει την πέμπτη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στη χώρα.

XC40 Recharge Pure Electric Volvo Cyprus ctcΦιλοδοξία της Volvo Cars όσον αφορά τις πωλήσεις είναι να προσεγγίσει τις 1,2 εκατομμύρια μονάδες έως τα μέσα της δεκαετίας, στοχεύοντας να υλοποιήσει τον στόχο της μέσω ενός διεθνούς δικτύου παραγωγής που εκτείνεται από την Ευρώπη έως τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Ασία.

Η κατασκευή του εργοστασίου στο Κόσιτσε είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2023, με τις γραμμές παραγωγής και εξοπλισμού να εγκαθίστανται στη διάρκεια του 2024. Η έναρξη μαζικής παραγωγής των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo επόμενης γενιάς είναι προγραμματισμένη για το 2026.

Για την επίτευξη του στόχου της Volvo Cars που προβλέπει κλιματικά ουδέτερη λειτουργία των μονάδων παραγωγής της εταιρείας έως το 2025, το εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί μόνο κλιματικά ουδέτερη ενέργεια. Η μονάδα είναι, επίσης, σχεδιασμένη έτσι ώστε να καταστεί ηγέτης στη βιώσιμη και αποδοτική παραγωγή premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με βελτιστοποιημένη διάταξη και logistics, καθώς η Volvo Cars στοχεύει στην εκπλήρωση των αυστηρότερων διεθνών προτύπων στην ενέργεια και την περιβαλλοντική απόδοση.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK