Τoyota: Φορτηγά με κίνηση από υδρογόνο στην Ευρώπη

Η Toyota Motor Europe (TME) ένωσε τις δυνάμεις της με τον Ολλανδικό Ομίλο VDL Groep για να εισέλθει στην αγορά των βαρέων φορτηγών με υδρογόνο στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Toyota. Η συνεργασία στοχεύει στην επιτάχυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων της TME για στρατηγική απολύτως ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα έως το 2040.

toyota hydrogen fuel cell truck toyota cyprus dickran ouzounian Η εταιρεία προβλέπει στις μεγάλες δυνατότητες για τη χρήση φορτηγών με υδρογόνο για την απαλλαγή από το CO2 στις διαδρομές μέσα στα πλαίσια των Logistics. Το χαμηλότερο βάρος των συστημάτων κυψελών υδρογόνου επιτρέπει μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και ο γρήγορος ανεφοδιασμός σε υδρογόνο αποτελεί σοβαρό πλεονέκτημα καθώς επιτρέπει στα οχήματα να συνεχίσουν το μεταφορικό έργο τους μετά από μια σύντομη στάση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της TOYOTA

Ένα ηλεκτροκίνητο όχημα κυψελών καυσίμου (Fuel Cell Electric Vehicle – FCEV) μπορεί να ανεφοδιαστεί με το απαραίτητο για τη λειτουργία των κυψελών του υδρογόνο τόσο γρήγορα όσο και ένα πετρελαιοκίνητο όχημα με ντίζελ. Ενώ τα πρότυπα χρήσης των φορτηγών, τα οποία απαιτούν μεγαλύτερους όγκους υδρογόνου, τα τοποθετούν ως βασικούς συντελεστές στην ωρίμανση βιώσιμων υποδομών γύρω από βασικές διαδρομές.

To γκρουπ VDL θα μετατρέψει υπάρχοντα βαρέα φορτηγά σε οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, χρησιμοποιώντας μονάδες κυψελών καυσίμου της Toyota. Η εταιρία θα κατασκευάσει το πρώτο φορτηγό κυψελών καυσίμου για την Toyota στους επόμενους μήνες ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερα οχήματα όπου θα χρησιμοποιηθούν στις διαδρομές των logistics της Toyota. Το έργο θα ενοποιήσει τις γνώσεις σχετικά με τον τρόπο εξέλιξης φορτηγών κυψελών καυσίμου, υποστηρίζοντας περαιτέρω το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας για την απαλλαγή των logistics από τις ανθρακούχες εκπομπές και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της Toyota – πέρα από την ηλεκτροκίνηση των επιβατικών οχημάτων.toyota hydrogen fuel cell truck toyota cyprus dickran ouzounian

Τα φορτηγά με κυψέλες καυσίμου διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ευρύτερου ευρωπαϊκού οικοσυστήματος υδρογόνου, υποστηρίζοντας σθεναρά την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές και την οικολογική ενεργειακή μετάβαση. Αυτό το νέο project με φορτηγά είναι ένα από τα πολλά που η Toyota υλοποίησε πρόσφατα με διάφορους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, σκάφη, τρένα και λεωφορεία, με στόχο να επιταχύνει τη μετάβαση στην οικονομία υδρογόνου.

jeep compass autokinito.com.cy test drive jeep cyprus cic automasters petros soutzis miltos soutzis

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK