Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 κρατά τα σκήπτρα στο χώρο της ασφάλειας

Tο νέο Volvo EX90 αντιπροσωπεύει την έναρξη μίας νέας εποχής για τη Volvo. Μια εποχή κατά την οποία δρομολογεί μία αποφασιστική πορεία για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις σουηδικές καταβολές της μάρκας. Και η ασφάλεια δεν θα μπορούσε να μην είναι κορυφαία!

Volvo EX90 - volvo cyprus ctc electric carsΤο Volvo EX90 διαθέτει ένα από τα πιο προηγμένα πακέτα αισθητήρων στην αγορά. Ένα μοναδικό σύστημα της Volvo με 8 κάμερες, 5 ραντάρ, 16 υπερηχητικούς αισθητήρες και έναν αισθητήρα τεχνολογίας αιχμής LiDAR.To LiDAR (Light Detection and Ranging) είναι μία μέθοδος απομακρυσμένου εντοπισμού που χρησιμοποιεί φως με τη μορφή παλμικού λέιζερ για να μετρήσει αποστάσεις με υψηλή ακρίβεια και πιστότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Η διαφορά που μπορεί να κάνει το LiDAR για την ασφάλεια στην πραγματική ζωή είναι αξιοσημείωτη: Η έρευνά μας υποδεικνύει ότι η προσθήκη LiDAR σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να ελαττώσει τα ατυχήματα με σοβαρή έκβαση έως και 20%, καθώς και να βελτιώσει την αποφυγή σύγκρουσης έως και 9%.*

Volvo EX90 - volvo cyprus ctc electric carsΗ κορυφαία τεχνολογία LiDAR ενσωματώνεται στην οροφή του επόμενου EX90, με προοπτική τη σταδιακή γενίκευση της χρήσης της. Μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς σε αποστάσεις έως και 250 μέτρα, καθώς και κάτι τόσο μικρό και σκουρόχρωμο όσο ένα ελαστικό πάνω σε ένα μαύρο οδόστρωμα, 120 μέτρα μπροστά. Όλα αυτά, με κίνηση σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Και καθώς δεν βασίζεται στο φως, όπως μία κάμερα, σας προσέχει ημέρα και νύχτα.Συνδυάζοντας τους προηγμένους αισθητήρες μας, το εξελιγμένο από τη Volvo Cars λογισμικό και την κεντρική υπολογιστική ισχύ του αυτοκινήτου, εισάγουμε την εφεδρική λειτουργία του συστήματος για επιπρόσθετη ασφάλεια, και στοχεύουμε να προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να ανιχνεύει περισσότερους πιθανούς κινδύνους από ποτέ – τόσο έξω όσο και στο εσωτερικό του.

Volvo EX90 - volvo cyprus ctc electric carsΤο αυτοκίνητο όχι μόνο θα μπορεί να παρέμβει και να βοηθήσει τον οδηγό, αλλά θα έχει και μία καλύτερη κατανόηση του πότε απαιτείται αυτό και του πώς μπορεί να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Η κατανόηση του εξωτερικού κόσμου από τα αυτοκίνητά, σε συνδυασμό με την ικανότητά τους να κατανοούν καλύτερα την προσοχή του οδηγού, αποτελούν επίσης ζωτικά τμήματα της επερχόμενης τεχνολογίας για την αυτόνομη οδήγηση.  Το ΕΧ90 σχεδιάστηκε για να κατανοεί τους επιβάτες και τον χώρο που το περιβάλλει ενώ έχει τη δυνατότητα να γίνεται πιο έξυπνο και πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς μαθαίνει από νέα δεδομένα και λαμβάνει ενημερώσεις.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.