autokinito.com.cy by Petros Soutzis

Τα γρηγορότερα EV της «Πράσινης Κόλασης» 

Μια πίστα 20 χιλιομέτρων με απίστευτη ιστορία και πρόσβαση σε όλα τα αυτοκίνητα, ιδιόκτητα και αγωνιστικά! Το Nürburgring Nordschleife αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τόσο ο πήχης για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και για λάτρεις της ταχύτητας, οπόταν ήταν επόμενο το πώς θα υπήρχαν συγκρίσεις και… ρεκόρ! Αυτά είναι τα ρεκόρ της πίστας, στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

5 – Audi R8 etron – 8:09.09

Για έναν ολόκληρο χρόνο, το Audi R8 e-tron κράτησε την πρωτοπορία της κατηγορίας αυτής, μέχρι που ήρθε το Mercedes SLS AMG Electric Drive. Η απόδοση του στην πίστα ήταν εξαιρετική, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως είχε σχεδόν την μισή δύναμη της Mercedes, με απόδοση 376 ίππων, αλλά με σχεδόν την ίδια ροπή, που είναι βέβαια ένα από τα χαρίσματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δείτε το επόμενο

4 – Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive – 7:56.23

Εκτός από πανέμορφο, το μπλε ηλεκτρικ Mercedes SLS AMG Electric Drive σημείωσε και ένα δυνατό γύρο στο Nürburgring το 2013, προσπερνώντας το Audi R8 e-tron κατά 12 δευτερόλεπτα. Σίγουρα με 740 ίππους, σχεδόν όλα γίνονται!

Δείτε το επόμενο

3 – Toyota TMG EV P001 – 7:47.79

Το ρεκόρ αυτό είχε σημειωθεί από τους Ιάπωνες το 2011, πριν καλά-καλά ξεκινήσει η μάχη των ηλεκτρικών εκεί. Η τεράστια ροπή του το βοήθησε αρκετά στο να σπάσει τα ρολόγια, ωστόσο το εκπληκτικό χαρακτηριστικό αυτής της προσπάθειας ήταν πως το TMG EV P001 γύρισε την πίστα με κοινά ελαστικά δρόμου!

Δείτε το επόμενο

2 – Nio EP9 – 6:45.90

Το Nio’s EP9 έγραψε ιστορία όταν έσπασε για δεύτερη φορά το ρεκόρ της πίστας στην κατηγορία ηλεκτρικών, καθώς το έκανε με διαφορά 20 δευτερολέπτων, ενώ χρησιμοποίησαν το επίτευγμα αυτό για να λανσάρουν και το πιο οικογενειακό SUV concept του μοντέλου.

Δείτε το επόμενο

1 – Volkswagen ID R – 6:05:336

Μετά από την ιστορική νίκη του Volkswagen ID R στο Pikes Peak, η εταιρεία έθεσε σαν στόχο την «κατάκτηση» και της «Πράσινης Κόλασης», σπάζοντας το ρεκόρ ηλεκτρικών. Με οδηγό τον Romain Dumas, όπως και στο Pikes Peak, το ID R έσπασε το ρεκόρ γύρου με διαφορά 40 δευτερολέπτων από το Nio.

 

 

Exit mobile version