Τα αυτοκίνητα της Volvo θα κατανοούν τη συμπεριφορά του οδηγού και θα παρεμβαίνουν

Η Volvo, για να φτάσει στο όραμά της για ένα μέλλον με μηδενικές συγκρούσεις, εξετάζει όλους τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβεί μία σύγκρουση. Εστιάζει στο να κάνει τα αυτοκίνητα της να κατανοούν καλύτερα τι συμβαίνει γύρω τους, ώστε να μπορεί να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον οδηγό και τους επιβάτες. Με λίγα λόγια εστιάζει στο πώς να κατανοεί το αυτοκίνητο την κατάσταση του οδηγού. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αφηρημένοι, να αγχωθούν, να νυστάξουν ή να βρεθούν σε άλλη κατάσταση που έχει αντίκτυπο στην οδήγηση.

Volvo EX90 - volvo cyprus ctc electric carsΓι’ αυτό το λόγο η μάρκα εισήγαγε το Σύστημα Ανάλυσης Οδηγικής Συμπεριφοράς στο βασικό εξοπλισμό στο EX90, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν μερικούς μήνες. Αυτό το σύστημα ανίχνευσης εσωτερικού σε πραγματικό χρόνο βασίζεται σε μία ξεκάθαρη ιδέα: Εάν ένα αυτοκίνητο Volvo μπορεί να κατανοήσει ποτέ ο οδηγός βρίσκεται σε μία κατάσταση που δεν είναι η καλύτερη δυνατή για οδήγηση, το αυτοκίνητο μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα αναλάβει δράση για να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων.Volvo EX90 - volvo cyprus ctc electric cars

Το Σύστημα Ανάλυσης Οδηγικής Συμπεριφοράς θα συμπληρώσει μία δέσμη εξωτερικών αισθητήρων κορυφαίας τεχνολογίας όταν το EX90 περάσει στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Χρησιμοποιώντας δύο κάμερες για να εντοπιστούν πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι οδηγός δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, το σύστημα παρατηρεί τα μοτίβα βλέμματος του οδηγού. Με τη μέτρηση του χρόνου κατά τον οποίο ο οδηγός κοιτάζει στον δρόμο εμπρός, και λαμβάνοντας υπόψη τις φυσικές αποκλίσεις, το σύστημα κατανοεί πότε τα μάτια του οδηγού, και ενδεχομένως το μυαλό του, εστιάζουν κάπου αλλού εκτός από την οδήγηση.

Μήπως ο οδηγός κοιτάζει το δρόμο για πολύ λίγο; Μπορεί να είναι μία ένδειξη απόσπασης του βλέμματος, πιθανώς διότι κοιτάζει το τηλέφωνο του. Μήπως, κοιτάζει το δρόμο πολύ; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι διανοητικής απόσπασης της προσοχής, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο οδηγός απορροφάται από τις σκέψεις του σε σημείο που δεν αντιλαμβάνεται αυτό που βλέπει. Το  τιμόνι επίσης παίζει ένα ρόλο. Ανιχνεύει εάν ο οδηγός απελευθερώνει τη λαβή του στο τιμόνι, παρακολουθώντας έτσι τη σταθερότητα των χειρισμών του.Volvo EX90 - volvo cyprus ctc electric cars

Χρησιμοποιώντας την κατοχυρωμένη τεχνολογία μας για ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο των μοτίβων βλέμματος και του τρόπου χειρισμού του τιμονιού, το αυτοκίνητο θα μπορεί να δράσει κατάλληλα για να βοηθήσει τον οδηγό όταν χρειάζεται. Η βοήθεια μπορεί να αρχίσει με ένα απλό σήμα προειδοποίησης που αυξάνει σε ένταση ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις αυξημένες και ξεκάθαρες προειδοποιήσεις, το αυτοκίνητο μπορεί ακόμη και να σταματήσει με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου, στέλνοντας μία προειδοποίηση στους άλλους χρήστες της οδού μέσω των φώτων αλάρμ.

«Στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών έχουμε κάνει εξαιρετική πρόοδο στην εξωτερική ανίχνευση, καθώς δουλεύουμε με αφοσίωση πάνω στα συστήματα πρόληψης σύγκρουσης», δήλωσε ο Thomas Broberg, Επικεφαλής στο Volvo Cars Safety Centre.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.