autokinito.com.cy by Petros Soutzis

Τα 10 ακριβότερα Supercars του σήμερα

Σας περισσεύουν κάτι εκατομμύρια, και θέλετε να αγοράσετε ένα νέο αμάξι, σωστά; Ωραία. Αυτή η λίστα θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας, για να λάβετε μια σωστά πληροφορημένη απόφαση για την μεγάλη σας αγορά. Αν όχι, τότε θα πρέπει να αρκεστείτε, όπως και εμείς, με τα βίντεο στο Youtube με τον κάθε τυπάρα που κρατάει ένα τέτοιο αμάξι και μας λέει πόσο δύσκολη είναι η ζωή του…Αυτά, είναι τα 10 ακριβότερα Supercars στον κόσμο, αυτή την στιγμή.

Fenyr SuperSport — €1.7 εκατομμύρια

Από την W Motors μας έρχεται αυτό το δημιούργημα με των τετράλιτρο flatsix κινητήρα του τον οποίον ετοίμασαν τα μυαλά πίσω από την γνωστή μάρκα Ruf (που ξέρουν τα πάντα για της Porsche). 800 ίπποι, 0-100 σε 2.7 δευτερόλεπτα και με όγκο παραγωγής τα, μόλις, 25 κομμάτια, δεν νομίζουμε να δούμε ποτέ μπροστά μας ένα Fenyr! Πάντως την θέση του σε αυτή την λίστα την έχει κλείσει, γιατί πρόκειται αναμφίβολα για ένα πανάκριβο supercar.

Δείτε το επόμενο

Rimac C_Two — €1.8 εκατομμύρια

Μπήκαμε για τα καλά στα ηλεκτρικά, και το κροατικό (ναι, από την Κροατία) Rimac C_Two, είναι το μοντέλο που βάζει κόντρα με την Tesla στην κούρσα για το ταχύτερο 0-100 στον κόσμο! Γεμάτο με τεχνολογία (θα είναι και ημιαυτόνομο), το C_Two θα παράγει 1.888 ίππους (1.408 kW για τους φίλους που θέλουν να μιλούν «ηλεκτρικά») και θα έχει συνολική εμβέλεια 647 χιλιόμετρα, αριθμός που δυσκολεύονται άλλα κοινά ηλεκτρικά να αγγίξουν. Και το 0-100 του; Οι Κροάτες δηλώνουν καθαρά πως θα τα φτάνει σε 1.9, ότι λέει και ο Musk δηλαδή για το νέο Tesla Roadster. Οι πρώτες παραλαβές των C_Two είναι προγραμματισμένες για το 2021, οπόταν περιμένουμε ακόμη για να δούμε αυτή την επιτάχυνση με τα ίδια μας τα μάτια.

Δείτε το επόμενο

Aston Martin Valkyrie — €1.9 εκατομμύρια

Αν δεν έχετε ακούσει πολλά για την Valkyrie, τότε δώστε προσοχή γιατί αυτό δεν είναι κανένα τυχαίο αυτοκίνητο. Αυτό το υβριδικό δημιούργημα της Aston (όπως ένα μονοθέσιο F1, κινητήρας βενζίνης με βοήθεια στην δύναμη από ηλεκτρικό σύστημα), φέρει έναν 6.5 κινητήρα V12, και στροφάρει μέχρι τις 10.500. Το αποτέλεσμα είναι 1.130 ίπποι, 0-100 σε 2.5 δευτερόλεπτα και λόγω (χαμηλού) βάρους, γνήσια απόδοση στις πίστες του κόσμου. Ένα πραγματικό αριστούργημα από την Aston Martin, που λέει πολλά για το πού θέλει να πάει, στο μέλλον, η εταιρεία! Κάτι ξέρει ο James Bond!!…

Δείτε το επόμενο

McLaren Speedtail – €1.9 εκατομμύρια

Ως συνήθως, η McLaren δεν θα μπορούσε να αρκεστεί σε ένα «απλό» supercar, φτιάχνοντας την Speedtail. Το μοντέλο αυτό φτιάχτηκε με σκοπό να τιμήσει, η μάρκα, τον ίδιο της τον θρύλο, την McLaren F1 που ήταν τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό όταν κυκλοφόρησε. Η ίδια η εταιρεία αποκαλεί αυτό το μοντέλο ως ένα «hyper GT». Όπως όλα τα μοντέλα της McLaren, η Speedtail, έχει ένα απίστευτα χαμηλό βάρος, και να επιτευχθεί αυτό αφαίρεσαν ακόμη και τα σκίαστρα της καμπίνας μπροστά, φτιάχνοντας τον ανεμοθώρακα με ηλεκτροχρωμικό γυαλί. Φτάνει τα 400 χμαω., είναι τριθέσιο (όπως και το αυτοκίνητο που τιμά), ενώ θα παραχθούν μόλις 100 κομμάτια, οπόταν τρέξετε…

Δείτε το επόμενο

Lotus Evija – €1.9 εκατομμύρια

Άργησε να μιλήσει σοβαρά για «ηλεκτρισμό» η Lotus, αλλά όταν μίλησε… ανακοίνωσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μόλις 1.700 κιλών που θα παράγει 1.970 ίππους. Διαβάστε την προηγούμενη πρόταση ξανά. Ναι. Η βρετανική εταιρεία σκοπεύει να παράγει μόνο 130 κομμάτια, και η παραγωγή της θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι. Για 0-100, το μόνο που αφήνουν να εννοηθεί οι βρετανοί είναι «θα είναι κάτω από 3 δευτερόλεπτα»! Η ροπή της θα αγγίζει τα 1.700 Nm, οπόταν η επιτάχυνση της δεν θα είναι για καρδιακούς. Δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε, αλλά βάσει όλων των πιο πάνω, ναι, η Evija θα είναι το πιο δυνατό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, ενώ η εμβέλεια της θα φτάνει τα 400 χιλιόμετρα!

Δείτε το επόμενο

MercedesAMG One — €2.4 εκατομμύρια

Η Mercedes δεν μπαίνει συχνά στο παιχνίδι στον supercars, αλλά όταν το κάνει, συνήθως γυρίζει τα φώτα επάνω της! Από πού αλλού θα μπορούσε να πάρει έμπνευση η εταιρεία, παρά από την ομάδα της στην Φόρμουλα 1, γι’ αυτό ο κινητήρας είναι μόλις 1.6 λίτρων, αλλά παράγει 1.000 ίππους! Ο κινητήρας χτυπάει τις 11.000 στροφές, και η εμπειρία της οδήγησης του είναι όσο πιο κοντά θα μπορούσατε, νόμιμα, να φτάσετε στο να οδηγήσετε ένα μονοθέσιο της F1. Α ναι, έχει κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς (αλλά και ένα ηλεκτρικό κινητήρα για κάθε τροχό!) οπόταν η ροπή, πιστέψτε μας, δεν κάνει για όλους!

Δείτε το επόμενο

Koenigsegg Jesko — €2.7 εκατομμύρια

Δεν κρύβεται πλέον πως το αφεντικό, και δημιουργός, της Koenigsegg, ο Christian (von Koenigsegg) έχει μια… τρέλα. Η τρέλα αυτή δεν φαίνεται να έχει τελειωμό και συνεχίζεται με το Jesko, μοντέλο που φέρει το όνομα του πατέρα του και 1.500 ίππους! Το κάθε δημιούργημα της Σουηδικής εταιρείας είναι ξεχωριστό. Το Jesko όμως ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο, όχι μόνο με τον τρόπο που βάζει τη δύναμη στην άσφαλτο, αλλά και με τον τρόπο που μένει «καρφωμένο» σε αυτή! Το αεροδυναμικό του σύνολο παράγει 1.000 κιλά κατώθησης. Τα 100 έρχονται σε 2.5 δευτερόλεπτα από στάση ενώ η τελική του αγγίζει τα 480 χμαω! Αν θέλετε και μια πληροφορία, για να ανοίξετε κουβέντα με τους φίλους σας στην επόμενη σας συνάντηση, μέχρι σήμερα μόνο μία Koenigsegg είναι νόμιμη για της ΗΠΑ, και αυτή είναι η CCX. Όλες οι υπόλοιπες παραμένουν παράνομες επειδή δεν τηρούν της προδιαγραφές του κώδικα κυκλοφορίας της χώρας!

Δείτε το επόμενο

Pagani Huayra Roadster B.C – €2.9 εκατομμύρια

Τα μοντέλα της Pagani ήταν ανέκαθεν έργα τέχνης, με τον σχεδιασμό τους πολλές φορές να αγγίζει το ακραίο. Με ένα δωδεκακύλινδρο κινητήρα AMG 6.0 λίτρων και δυο υπερσυμπιεστές, σας προσφέρει 800 ίππους Τα εκατό χιλιόμετρα από στάση έρχονται στα, τυπικά για αυτά τα αυτοκίνητα πλέον, τρία δευτερόλεπτα, ενώ ο αεροδυναμικός της σχεδιασμός γεμίζει τον οδηγό με μπόλικη αυτοπεποίθηση μέσα στις στροφές (της πίστας, φυσικά!)

Δείτε το επόμενο

Bugatti Chiron – €3 εκατομμύρια

Μετά από την Veyron, δεν πιστεύαμε πως θα μπορούσε να υπερβάλει περισσότερο η Bugatti, αλλά να που τα κατάφεραν. Με 500 ίππους περισσότερους (1.500 σύνολο) από τον 8 λίτρων W16, αγγίζει και αυτό τα 100 από στάση σε 2.5, αλλά το θέμα είναι το τι γίνεται μετά. Παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο ακριβά, και exclusive, αυτοκίνητα στον κόσμο, με τα πολύπλοκα συστήματα του να προβληματίζουν όλους τους ανταγωνιστές αυτής της πολυτελέστατης μάρκας. Ένα θαύμα της μηχανικής.

Δείτε το επόμενο

Bugatti La Voiture Noire — $16.4 εκατομμύρια

Για να εξηγούμαστε: ναι, κάτω από όλα αυτά που βλέπετε βρίσκεται μια Chiron, με τον ίδιο κινητήρα, σύστημα μετάδοσης και κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά με στήσιμο για ένα Grand Tourer που προσφέρεται για ποιο χαλαρό οδήγημα αντί του ταξιδιού πίσω στον χρόνο όποτε πιέσετε το γκάζι. Ο τρελός της σχεδιασμός αποτελεί φόρο τιμής στην κλασσική Type 57 SC Atlantic της μάρκας, ενώ φέρει στοιχεία σχεδόν από ολόκληρη την ιστορία της Bugatti. Τότε προς τι η τιμή αυτή, θα ρωτούσε κάποιος. Απλό. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι χειροποίητο, εξ ολοκλήρου (εξωτερικά) από carbon fibre, και είναι, κυριολεκτικά, μοναδικό! Εμφανίστηκε (σε μορφή concept) στο Σαλόνι της Γενεύης το 2019 και πουλήθηκε για €11 εκατομμύρια (σήμερα η τιμή του αγγίζει τα 16). Ωστόσο ο πελάτης δεν έχει ακόμη παραλάβει, και ο λόγος είναι ότι το αυτοκίνητο θα χρειαστεί δυόμιση χρόνια για να κατασκευαστεί!

Exit mobile version