Σημαντικό βήμα της Volvo στην ανάπτυξη της πλήρους αυτόνομης οδήγησης

Volvo Car

Volvo Cars and China Unicom collaborate on 5G communication technology development in ChinaΟ Όμιλος Volvo Car, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών θυγατρικών εταιρειών της Polestar και Lynk & Co. International, καθιερώνει μια στρατηγική συνεργασία με τη Waymo, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογική ανάπτυξη της πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Η Waymo είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης για τον Όμιλο της Volvo Car. Οι εταιρείες θα συνεργαστούν πρώτα με την πρόθεση να ενσωματώσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Waymo – το Waymo Driver – σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων με επίκεντρο την κινητικότητα για υπηρεσίες οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

«Τα πλήρως αυτόνομα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια σε υψηλά επίπεδα και  να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και ταξιδεύουν», δήλωσε ο Henrik Green, επικεφαλής τεχνολογίας του Volvo Car Group. «Η παγκόσμια συνεργασία μας με τη Waymo ανοίγει νέες και συναρπαστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις Volvo Cars, Polestar και Lynk & Co.»

The all-new Volvo XC90«Αυτή η βασική συνεργασία με τον Volvo Car Group βοηθά στο άνοιγμα του δρόμου για την ανάπτυξη του Waymo Driver στο εξωτερικό τα επόμενα χρόνια και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αυτόνομη αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας της Waymo, Adam Frost. «Η Volvo Car Group μοιράζεται το όραμά μας για τη δημιουργία ενός αυτόνομου μέλλοντος όπου οι δρόμοι είναι ασφαλέστεροι και οι μεταφορές είναι πιο προσβάσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το Volvo Car Group ως τον πιο πρόσφατο συνεργάτη μας”

 

 

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.