Οκτώ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που θα εξαφανιστούν μέχρι το 2030

Μέχρι το 2030 θα ανήκουν στην ιστορία πολλά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων, μερικά με τα οποία μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε (και άλλα, όχι και τόσο), και αυτά είναι τα 8 πιο σημαντικά! Η αυτοκινητοβιομηχανία ζει και πεθαίνει από τις εξελίξεις στον σχεδιασμό και την τεχνολογία των οχημάτων, και κανένας άλλος κλάδος εκτός από τον κλάδο της τεχνολογίας δεν αλλάζει τόσο γρήγορα όσο η αυτοκινητοβιομηχανία! Νέα χαρακτηριστικά βγαίνουν κάθε χρόνο καθώς το κόστος και η τεχνολογία συνεχώς αυξάνονται.

Κάποια πράγματα που φαίνονταν επαναστατικά πριν από χρόνια, είναι κοντά στο να εξαφανιστούν για πάντα!

1 – Φώτα ομίχλης:

fog lightsΚαθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες πειραματίζονται με νέες λύσεις εξωτερικού φωτισμού, όπως λυχνίες LED, η ανάγκη για φώτα ομίχλης θα γίνεται όλο και λιγότερη μιας και η ένταση πλέον είναι πολλαπλάσια των φώτων ομίχλης των οχημάτων των τελευταίων ετών. Το μέλλον του εξωτερικού φωτισμού αυτοκινήτου σίγουρα θα είναι LED και τα φώτα ομίχλης που έχουμε συνηθίσει θα εξαφανιστούν και θα ανήκουν στο παρελθόν.

2 – Η ηλιοροφή

sunroofΓια αρκετά χρόνια, η ηλιοροφή ήταν προαιρετικός εξοπλισμός για τον οδηγό που ήθελε μια μικρή δόση καμπριολέ στην καμπίνα του οχήματος του. Αλλά η νέα γενιά αυτοκινήτων ενσωματώνει συχνά μια πανοραμική οροφή, που έχει ήδη κατά πολύ εξαφανίσει τις ηλιοροφές καθώς ο μηχανισμός τους (εκτός από ακριβός) κατέληγε να δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα παρά να παρέχει λύσεις και ανέσεις στον οδηγό.

3 – Τα τάσια

wheel coversΤα τάσια αποτελούσαν παλαιότερα μια φθηνή λύση για τον καταναλωτή, αλλά με τις εταιρείες να προτιμούν πλέον τις ζάντες αλουμινίου, τα πλαστικά αυτά κομμάτια ανήκουν στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή, ο μεγαλύτερος παράγοντας εξάλειψης του ήταν η γενική αύξηση στα μεγέθη των ζαντών μέσα από τα χρόνια!

4 – Η ρεζέρβα

spare wheel ρεζέρβαΚακά τα ψέματα, λίγο ή πολύ όλοι μας σταματήσαμε στην άκρη του δρόμου τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας για να αλλάξουμε ένα κλαταρισμένο ελαστικό, οπόταν η ρεζέρβα ήταν κάτι το οποίο έβρισκες σε όλα τα αυτοκίνητα ανεξαιρέτως… κάποτε! Η τεχνολογία run-flat, μπορεί να έχει ανεβάσει την τιμή του ελαστικού, αλλά έχει επίσης μειώσει τους πονοκεφάλους για κλαταρίσματα. Ταυτόχρονα, ο χώρος της ρεζέρβας, το πιο πιθανόν πλέον να χρειάζεται για επιπλέον μπαταρίες.

Δείτε τα επόμενα 

car seat adjuster manual

1
2
Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.