autokinito.com.cy by Petros Soutzis

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι «μηχανοκίνητοι»

Στον πελώριο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είτε είναι σε πίστα, σε ειδικές ή ακόμα και στους δυο τροχούς, πολλές φορές ο οδηγός ή ο αναβάτης πρέπει να πληρώσει για να βρίσκεται σε εκείνη την θέση. Υπάρχουν όμως και αυτοί που κατάφεραν να πείσουν, και μέσα από τα χρόνια χάραξαν μια μαγική πορεία στο άθλημα τους, πετυχαίνοντας πολλά και… τσεπώνοντας ακόμη περισσότερα, τόσο από τις ομάδες τους αλλά και από τους χορηγούς τους οποίους ελκύουν. Είναι πολλά τα λεφτά!  Δείτε ποιοι είναι και με πόσα αμείβονται οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι οδηγοί/αναβάτες στον κόσμο.

10 – Scott Dixon

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών αθλημάτων, το να φτάσει στην κορυφή συνήθως εξυπακούεται και ένας μεγάλος μισθός. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Σε σύγκριση με άλλους σε αυτήν τη λίστα, οι οδηγοί του IndyCar συχνά δεν έχουν τις ίδιες απολαβές με τους οδηγούς άλλων θεσμών, διατρέχοντας όμως και τον ίδιο κίνδυνο.

Φυσικά, η «χαμηλές απολαβές» του Dixon είναι τα 3 εκατομμύρια δολάρια, οπόταν δεν μιλάμε για ψίχουλα.

Δείτε τον επόμενο

9 – Kyle Larson

Το NASCAR, όσο περίεργο και αν ακούγεται, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θεατών ανά πίστα από όλα τα άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα στον κόσμο (πριν την πανδημία βέβαια), αντλώντας εκατομμύρια ετησίως τόσο σε εισιτήρια αλλά και σε τηλεοπτικά δικαιώματα. Ως εκ τούτου, αρκετοί οδηγοί του χτυπάνε πολλαπλά εκατομμύρια τον χρόνο. Ο Kyle Larson είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός τέτοιου οδηγού: Βγάζει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Δείτε τον επόμενο

8 – Daniel Ricciardo

Μετά από την μεταγραφή του από τη Red Bull στη Renault για τη σεζόν του 2019, ο Daniel Ricciardo τράβηξε τα φώτα επάνω του. Ο λόγος για την κίνηση του, πίστευαν κάποιοι ήταν είτε οι απολαβές ή η σχέση του με την ομάδα που «χάλασε» τον τελευταίο καιρό. Η αλήθεια ήταν κάπου στην μέση. Η Γαλλική ομάδα προσφέρει στον Αυστραλό μισθό άνω των 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ερώτημα είναι εάν η McLaren, στην οποία θα μεταβεί ο Ricciardo για το 2021, θα του προσφέρει τα ίδια ή περισσότερα.

Δείτε τον επόμενο

7 – Kimi Raikkonen

Με το παρατσούκλι «The Ice Man» για την λακωνική του προσωπικότητα, ο Kimi Raikkonen έχει γίνει βασικό στοιχείο της Formula 1. Καθ’ όλη τη μακρά καριέρα του, ο Kimi αγωνίστηκε για πολλές διαφορετικές ομάδες, καταλήγοντας στην Alfa Romeo το 2019, αφήνοντας την θέση του στην Scuderia Ferrari στον Charles Leclerc. Με ένα τόσο μεγάλο βιογραφικό, δεν είναι περίεργο το ότι ο Kimi πληρώνεται… καλά. Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν 8 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Σε σύγκριση με τον Riccardo και τους άλλους, μπορεί να φαίνονται λίγα, ωστόσο η καθαρή αξία του Raikkonen και οι άλλες πληρωμές κατά τις προηγούμενες σεζόν τον διατηρούν ακόμα ως έναν από τους αθλητές με τις υψηλότερες απολαβές στον θεσμό.

Δείτε τον επόμενο

6 – Max Verstappen

Τα νεαρά αστέρια, με λαμπρό μέλλον, είναι σπάνια σε αθλήματα όπως η Formula 1. Ωστόσο, ο Max Verstappen (γιος του πρώην οδηγού της F1, Jos Verstappen) αποδεικνύεται ότι αποτελεί εξαίρεση του κανόνα. Στην νεαρή ηλικία των 22 ετών, ο Max Verstappen όχι μόνο έχει συγκεντρώσει αρκετές νίκες/βάθρα, αλλά και ένα πολύ καλό μισθό. Το 2019, ο μισθός του έφτασε τα 13,5 εκατομμύρια δολάρια (ο καθαρός μισθός της ομάδας, χωρίς να υπολογίζονται οι χορηγοί). 13 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για οποιονδήποτε είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, πόσο μάλλον για κάποιον που γεννήθηκε πριν από, μόλις, δύο δεκαετίες.

Δείτε τον επόμενο

5 – Jimmie Johnson

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το NASCAR χαρίζει ψηλούς μισθούς στους οδηγούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι έμπειροι οδηγοί του NASCAR μπορούν να κερδίσουν ακόμη και περισσότερα από αστέρες του N.B.A. ή N.F.L.. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Jimmie Johnson. Ο οδηγός της ομάδας Hendrick Motorsports και έχει κερδίσει τα περισσότερα πρωταθλήματα του θεσμού. Για τη σκληρή δουλειά του, ο Johnson είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους Αμερικανούς οδηγούς με μισθό άνω των $19 εκατομμυρίων το χρόνο.

Δείτε τον επόμενο

4 – Marc Márquez

Το να κυριαρχήσεις σε ένα θεσμό είναι μεγάλο επίτευγμα και χρειάζεται μια σωρεία ικανοτήτων και ταλέντων και μόνο μια εκλεκτή ομάδα ανθρώπων έχουν να δείξουν μια τέτοια κυριαρχία στο ενεργητικό τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Márquez. Ο Ισπανός αναβάτης μετράει ήδη έξι πρωταθλήματα στον θεσμό και 56 νίκες. Ο μισθός του Ισπανού είναι μεταξύ 14 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο.

Δείτε τον επόμενο

3 – Valentino Rossi

Μπορεί ο «Γιατρός» να χτυπάει «μόλις» 10 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από την Yamaha, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη πως ο ίδιος αγωνίζεται σε αυτό τον θεσμό από το 1996! Ο άνθρωπος τα είδε και έκανε όλα στο MotoGP, συμπεριλαμβανομένων και των 7 πρωταθλημάτων που κατέκτησε. Η συνολική του αξία, αγγίζει τα 180 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μαζί με τις χορηγίες του, φτάνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, και ας είναι 41 χρονών!

Δείτε τον επόμενο

2 – Sebastian Vettel

Ο νεαρότερος πρωταθλητής της F1, Sebastian Vettel, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα με την Red Bull. Ακόμη και όταν ο ίδιος έφυγε, για να φορέσει τα κόκκινα της Scuderia Ferrari, ο μισθός του παρέμεινε ψηλός, καθώς αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Φυσικά αυτό θα αλλάξει από του χρόνου, μιας και ο ίδιος θα μεταβεί στην Aston Martin, όπου φυσικά θα αλλάξουν και οι ετήσιες απολαβές του.

Δείτε τον επόμενο

1 – Lewis Hamilton

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στον χώρο της ταχύτητας είναι ο Lewis Hamilton, ο οποίος είναι και προ των πυλών των 7 πρωταθλημάτων, ισοφαρίζοντας τον ρεκόρ του Michael Schumacher. Η Mercedes του προσφέρει 35 εκατομμύρια ετησίως, ενώ «κτυπάει» το ίδιο ποσό και από τους χορηγούς του οπόταν αντιλαμβάνεστε πως τα λεφτά, στην περίπτωση του Lewis, είναι πραγματικά πολλά. Μια ματιά στην προσωπική συλλογή αυτοκινήτων του, θα σας πείσει.

Exit mobile version