Ο Όμιλος της VW θα καταργήσει το 60% των αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, o Όμιλος Volkswagen θα καταργήσει το 60% των μοντέλων του με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το τέλος της δεκαετίας και στόχος είναι να πουλάει λιγότερα αυτοκίνητα συνολικά για να επικεντρωθεί στην παραγωγή πιο κερδοφόρων οχημάτων premium. Αυτό δήλωσε στη Financial Times ο οικονομικός επικεφαλής της, Arno Antlitz.

VW Group volkswagen«Ο βασικός στόχος δεν είναι η ανάπτυξη», δήλωσε επίσης ο Antlitz στην FT. «Είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι στην ποιότητα και στα περιθώρια κέρδους, παρά στον όγκο και το μερίδιο αγοράς». Παράλληλα, ο Antlitz δήλωσε ότι ο Όμιλος VW θα μειώσει τη γκάμα των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της, που αποτελούνται από τουλάχιστον 100 μοντέλα σε διάφορες μάρκες, στην Ευρώπη τα επόμενα οκτώ χρόνια. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η νέα στρατηγική της VW ήταν ένα σημάδι μεγάλων αλλαγών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος προσπάθησε για δεκαετίες να αυξήσει τα κέρδη πουλώντας περισσότερα αυτοκίνητα κάθε χρόνο, ακόμα κι αν αυτό απαιτούσε μεγάλες εκπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VW

Θυμίζουμε ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW, Martin Winterkorn, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από το γνωστό σκάνδαλο «dieselgate», είχε θέσει ως στόχο του να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Toyota και την General Motors μέχρι το 2018.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.