Ο Jim Rowan ο νέος CEO της Volvo Cars

Ο Jim Rowan θα ενταχθεί στο δυναμικό της Volvo Cars στις 21 Μαρτίου 2022 αναλαμβάνοντας το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της εταιρείας. Σήμερα, ο Jim Rowan είναι Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Ember Technologies, έχοντας προηγουμένως διατελέσει Group CEO και μέλος του Δ.Σ. στην Dyson Group. Διαδέχεται τον Håkan Samuelsson ο οποίος εντάχθηκε για πρώτη φορά στη Volvo Cars ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 2010, ενώ διατηρεί την θέση του CEO και του Προέδρου από τον Οκτώβριο του 2012.

Jim Rowan, Chief Executive and President Volvo Cyprus CTC CYPRUSΠριν από την επιλογή πραγματοποιήθηκε επιμελής και διεξοδική διαδικασία έρευνας, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ισχυρής ηγεσίας, με έναν CEO που διαθέτει στέρεο υπόβαθρο σε θέματα λογισμικού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και σε καινοτόμα καταναλωτικά προϊόντα. Η χρονική συγκυρία συμπίπτει με την ανακοινωθείσα επέκταση του συμβολαίου του Håkan Samuelsson που λήγει το 2022.

Ο Jim διαθέτει πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στους τομείς της τεχνολογίας και των καταναλωτικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας αποφέρει ισχυρή ανάπτυξη και κερδοφορία μέσω στρατηγικών μετασχηματισμού και ενίσχυσης της επαφής των καταναλωτών με τη μάρκα. Έχει επίσης εκτεταμένη εμπειρία σε ζητήματα ψηφιοποίησης, καινοτομίας, μηχανικής και εφοδιαστικών αλυσίδων, στοιχεία που θα είναι πολύτιμα για το μέλλον της Volvo Cars προκειμένου να υλοποιήσει τις στρατηγικές φιλοδοξίες της. Στην Ember δραστηριοποιήθηκε ως επενδυτής, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και από τον Φεβρουάριο του 2021 Διευθύνων Σύμβουλος. Στο Dyson Group διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος από το 2017 έως το 2020 και Οικονομικός Διευθυντής από το 2012 έως το 2017. Στη διάρκεια αυτής της πενταετίας επιτάχυνε την στρατηγική ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας, λάνσαρε νέα καινοτόμα προϊόντα και αύξησε το μερίδιο αγοράς της σε όλο τον κόσμο. Πριν από τη Dyson ήταν Οικονομικός Διευθυντής στην BlackBerry. Σήμερα είναι ανώτερος σύμβουλος στην επενδυτική εταιρεία KKR και μέλος της Επιτροπής Μετόχων στην Henkel AG, γερμανική εταιρία τεχνολογίας και καταναλωτικών αγαθών με παρουσία σε όλο τον κόσμο.

Ο Håkan Samuelsson θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο Jim Rowan, τον Μάρτιο. Τότε ο Håkan θα αφήσει επίσης τη θέση του στο συμβούλιο της Volvo Car AB και θα συνεχίσει ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Polestar Automotive Holding UK Limited («Polestar»), υποστηρίζοντάς τη ώστε να ολοκληρώσει τη διαδικασία de-SPAC, εν όψει της εισαγωγής στο χρηματιστήριο Nasdaq με σύμβολο διαπραγμάτευσης «PSNY» αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

oles oi prosfores - όλες οι προσφορές Κυπρος - Cyprus car offers

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.