Ο Akio Toyoda αναλύει αυτό το όραμα της εταιρείας του για το μέλλον (VIDEO)

Η Toyota οραματίζεται ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σεβόμενη το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Γι’ αυτό το λόγο επιστρατεύει μια ολοκληρωμένη γκάμα από ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές για ένα πιο πράσινο μέλλον στην αυτοκίνηση.

Akio Toyoda - toyota cyprusΟ Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, αναλύει αυτό το όραμα της εταιρείας του και αναπτύσσει το μέλλον της αυτοκίνησης παρουσιάζοντας τη στρατηγική, τις καινοτόμες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στα νέα μοντέλα της και τους στόχους της για ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές.

Συγκεκριμένα, ο Akio Toyoda αναφέρει σχετικά:

“Γειά σας. Είμαι ο Akio Toyoda. Σήμερα, θα ήθελα να μιλήσω για τη στρατηγική της Toyota, για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, ιδίως τη στρατηγική μας για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, τα οποία αντιπροσωπεύουν μια από τις πιο υποσχόμενες επιλογές. Πιστεύω ότι η επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σημαίνει τη συνειδητοποίηση ενός κόσμου στον οποίο όλοι οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να ζουν ευτυχισμένοι. Θέλουμε να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί ένας τέτοιος κόσμος. Αυτή ήταν και θα συνεχίσει να είναι η επιθυμία της Toyota και η αποστολή μας ως παγκόσμια εταιρεία. Γι’ αυτήν την πρόκληση, πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 όσο το δυνατόν περισσότερο, το συντομότερο δυνατό.

Πιστεύουμε ότι όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με την ενέργεια που χρησιμοποιούν. Μια κατηγορία είναι αυτή των «οχημάτων που μειώνουν τον άνθρακα». Εάν η ενέργεια που τροφοδοτεί τα οχήματα δεν είναι καθαρή, η χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές CO2. Η άλλη κατηγορία είναι αυτή των «οχημάτων με ουδέτερο άνθρακα». Τα οχήματα αυτής της κατηγορίας κινούνται με καθαρή ενέργεια και επιτυγχάνουν μηδενικές εκπομπές CO2 σε όλη τη διαδικασία χρήσης τους. Εμείς στην Toyota θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κατασκευάσουμε τέτοια οχήματα. Σήμερα, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε αυτό που ετοιμάζαμε για το μέλλον.

Ας ξεκινήσουμε με τη σειρά Toyota bZ των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας. Για τη σειρά bZ, αναπτύξαμε μια ειδική πλατφόρμα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς. Το πρώτο μοντέλο στη σειρά είναι το bZ4X, το οποίο ανακοινώσαμε πρόσφατα, ενώ επεκτείνουμε περαιτέρω τη συγκεκριμένη σειρά. Σύντομα θα προσφέρουμε επίσης μια πλήρη σειρά μοντέλων μαζικής παραγωγής σε λογικές τιμές, όπως η σειρά bZ, για να καλύψει τις ανάγκες όλων των ειδών των πελατών. Συνολικά μέχρι το 2030 η γκάμα της Toyota θα περιλαμβάνει 30 ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Lexus θα αναπτύξει εκτός των άλλων ένα σπορ, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία. Παράλληλα, στοχεύει να προσφέρει ηλεκτρικά σε κάθε κατηγορία μέχρι το 2030 και αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2035. Όσο για τις μπαταρίες, στο μέλλον θα αυξήσουμε τη νέα μας επένδυση από το 1,5 τρισεκατομμύριο γιεν που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο σε 2 τρισεκατομμύρια γιεν, με στόχο να πραγματοποιήσουμε ακόμη πιο προηγμένες, υψηλής ποιότητας και προσιτές μπαταρίες.

Εμείς στην Toyota στοχεύουμε να είμαστε μια εταιρεία που συμβάλλει στο παγκόσμιο περιβάλλον, επιδιώκει να φέρει ευτυχία στους ανθρώπους, ενεργεί και παραμένει κοντά στους πελάτες της. Συνοψίζοντας, θέλουμε να γίνουμε μια εταιρεία που παράγει ευτυχία για όλους, τόσο για τα άτομα όσο και για την κοινωνία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ολοένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του σήμερα και αυτά που θα ακολουθήσουν. Θέλουμε πάντα το μέλλον να είναι πιο φωτεινό. Αν όλοι αναλάβουμε δράση με ενότητα μυαλού, με θέληση και πάθος, θα μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας πολλά χαμογελαστά πρόσωπα και μια όμορφη γη για την επόμενη γενιά. Αυτό πιστεύω. Και αυτό θα πετύχουμε. Σας ευχαριστώ”.

Δείτε την ομιλία του Akio Toyoda στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.