Μια νέα Zagato με καρδιά Corvette

Zagato IsoRivolta GTZ

zagato isorivolta gtzΗ Zagato ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα νέο αυτοκίνητο με την ονομασία IsoRivolta GTZ και σύμφωνα με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησε, φαίνεται υπέροχο! Η εταιρεία μας ενημερώνει πως το δημιούργημα αυτό είναι αφιέρωμα στο πανέμορφο Iso A3/C από το 1963, και σαν εκείνο το κλασσικό μοντέλο, θα έχει και αυτό μια μεγάλη, αμερικανική καρδιά. Συγκεκριμένα, η υπερτροφοδοτούμενη καρδιά V8 από μία Corvette Z06, αν και εδώ θα είναι 6.8 λίτρα αντί 6.2, οπόταν το IsoRivolta θα είναι πραγματικά δυνατό.

zagato isorivolta gtzΗ Zagato μας ενημερώνει πως το «νεοκλασικό» σχήμα του είναι εμπνευσμένο από την δεκαετία του εξήντα και θα είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με αυτό τον υπερτροφοδοτούμενο V8 και θα παραχθούν πολύ λίγα κομμάτια. Μόνο 19 θα κατασκευαστούν και τα εννέα αυτοκίνητα έχουν ήδη πωληθεί.

zagato isorivolta gtz«Οι συλλέκτες αυτοκινήτων είναι ο στόχος μας, για αυτούς φτιάχνεται το αυτοκίνητο», εξηγεί η εταιρεία. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το GTZ θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, όταν η εταιρεία σχεδιάζει να παραδώσει το πρώτο μοντέλο.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.