Μια δεκαετία εξέλιξης για το Nissan LEAF

Με την κοινωνική προσαρμογή και το ενδιαφέρον του κόσμου όσο αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα να αυξάνεται συνεχώς, η Nissan κοιτάζει πίσω στην εξέλιξη του LEAF μέσα από 10 χρόνια ηλεκτροκίνητης οδήγησης.

NiSSAN LEAFΟι πωλήσεις EV (ηλεκτρικών οχημάτων) στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 132% σε ετήσια βάση από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, με το Nissan LEAF να βρίσκεται στην πρώτη θέση στις λίστες των καταναλωτών με πιο προηγμένη τεχνολογία και συναρπαστική ηλεκτρική ενέργεια από ποτέ. Με εκλεπτυσμένη τεχνογνωσία και καινοτομία, η Nissan μάζεψε το ταξίδι του LEAF μέσα από την τελευταία δεκαετία σε 10 συναρπαστικές πληροφορίες. Ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής αγοράς που κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία, η LEAF πρωτοπόρησε στο δρόμο τη δημιουργίας των σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Η «πρωτιές» του LEAF
Ως το πρώτο EV μαζικής παραγωγής, το LEAF πέτυχε πολλές επιτυχίες. Το 2011 έγινε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κέρδισε το βραβείο «European Car of the Year» μέσα από 47 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Η δύναμη του LEAF έχει ήδη διπλασιαστεί
Κατά μέσο όρο, ο συνολικός φόρτος της μπαταρίας και η εμβέλεια του LEAF έχουν αυξηθεί 160% και 120% αντίστοιχα. Οι αυξήσεις αυτές έφεραν αύξηση ταυτόχρονα και στην αυτοπεποίθηση των ιδιοκτητών στον δρόμο.

Το LEAF συνεχίζει να παρουσιάζει νέες τεχνολογίες
Το LEAF παρουσίασε πρωτοπόρες τεχνολογίες που βοήθησαν τους οδηγούς να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του αυτοκινήτου τους, συμπεριλαμβανομένου του καινοτόμου e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ, φρένο που βοηθάει στην συσσώρευση ενέργειας και Eco-Mode. Το LEAF άνοιξε το δρόμο για μελλοντικά Nissan EV, όπως το νέο crossover coupe, Nissan Ariya.

Από την παρουσίαση του LEAF, η υποδομή δημόσιας φόρτισης μεγαλώνει ραγδαία
Ο αριθμός των δημόσιων σημείων φόρτισης αυξήθηκε σημαντικά κατά τα 10 τελευταία χρόνια ύπαρξης του LEAF, από 2.379 στην ΕΕ το 2011, στα 213.367 σήμερα. Η Nissan υποστηρίζει αυτήν την ανάπτυξη των υποδομών σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχοντας βοηθήσει στην επέκταση 20 από τους «διαδρόμους»  φόρτισης στην ήπειρο.

Οι ιδιοκτήτες του LEAF είναι χαρούμενοι οδηγοί
92% των Ευρωπαίων οδηγών LEAF θα συνιστούσαν την οδήγηση ενός EV σε φίλους και συγγενείς. Με την εξειδικευμένη υποστήριξη που προσφέρει η Nissan μέσω των αντιπροσωπειών της, οι πελάτες συνεχίζουν να αισθάνονται ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με τα LEAF τους.

Μετά από την πρώτη φορά που οδηγείς ένα LEAF, λατρεύεις την ηλεκτρική οδήγηση
Σαν αποτέλεσμα της γενικά απολαυστική οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το 74% των ιδιοκτητών LEAF έχουνε περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν και άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο μέλλον.

Η ηλεκτρική κινητικότητα δημιούργησε νέες υπηρεσίες για τους πελάτες
Καθώς το LEAF αναπτυσσόταν, μαζί του αναπτυσσόταν και η γενική εμπειρία των πελατών, όπως η εφαρμογή Nissan Charge που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες EV να παρακολουθούν την τιμή και τη διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης σε πραγματικό χρόνο – συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις αντιπροσωπείες της Nissan.

Η ζωή όλων των LEAF έχει να κάνει με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως το Nissan LEAF, είναι πολύ αποδοτικά. Από την αρχή της διαδικασίας παραγωγής, μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής ενός EV, παράγουν έως και 80% λιγότερο CO2 από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Καθώς η τεχνολογία και ο σχεδιασμός τους βελτιώνονται, η βιωσιμότητα του LEAF αυξάνεται, συμβάλλοντας στην επίτευξη ενός καθαρότερου μέλλοντος.

Οι μπαταρίες των LEAF έχουν περισσότερες από μία ζωές
Οι ηλεκτρικές μπαταρίες των EV μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μετά από ανακύκλωση, και 148 τέτοιες μπαταρίες αποτέλεσαν και την πηγή ενέργειας του σταδίου Johan Cruijff Arena στο Άμστερνταμ το 2018.

Οι μπαταρίες των LEAF είναι ασφαλής και αξιόπιστες
Οι μπαταρίες των LEAF έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικές, χωρίς να έχουν αναφερθεί κρίσιμα συμβάντα στη Nissan από την κυκλοφορία τους το 2010, με 180.000 μονάδες να έχουν πουληθεί στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Το LEAF προσφέρεται με μια κορυφαία εγγύηση μπαταρίας 8 ετών/160.000 χλμ. ενώ ένας εξαιρετικά χαμηλός αριθμός εγγυήσεων τέθηκαν σε ισχύ.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.