Κορυφαία αξιολόγηση της Volvo Cars στη βιωσιμότητα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Volvo Cars λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία για την επίδοσή της στη βιωσιμότητα από το EcoVadis, κορυφαίο πάροχο αξιολογήσεων για την εταιρική βιωσιμότητα. Η βράβευση επιβεβαιώνει την θέση της Volvo Cars ως μία από τις πιο εστιασμένες στη βιωσιμότητα εταιρείες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier SilverΣύμφωνα με τη μεθοδολογία του EcoVadis, η επίδοση της Volvo Cars στη βιωσιμότητα αξίζει μία βαθμολογία Advanced για τη δομημένη και προσανατολισμένη στην πρόληψη προσέγγισή της. Η αξιολόγηση Platinum Medal που προκύπτει βάζει τη Volvo Cars στο κορυφαίο 1% του συνόλου των 75.000 εταιρειών που αξιολογούνται από το EcoVadis. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Η διαπίστευση Platinum Medal αποτελεί ακόμη ένα πειστήριο ότι η βιωσιμότητα είναι για τη Volvo Cars το ίδιο σημαντική με την ασφάλεια και αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στο σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Η Volvo Cars έλαβε επίσης την αξιολόγηση Bronze στην ετήσια αξιολόγηση Corporate Sustainability Assessment που διενεργείται από την Standard & Poor’s (S&P), γνωστή για τα αυστηρά πρότυπα που εφαρμόζει στις αξιολογήσεις βιωσιμότητας. Η αξιολόγηση Bronze τοποθετεί τη σουηδική εταιρεία στο κορυφαίο 10% των εταιρειών αυτοκινήτου που αξιολογούνται για τις επιδόσεις τους στην περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση.oles oi prosfores - όλες οι προσφορές Κυπρος - Cyprus car offers

Η Volvo Cars επιδοκιμάστηκε ιδιαίτερα για την επίδοσή της στην περιβαλλοντική κατηγορία, με αναγνώριση των προσπαθειών της για μείωση των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, της κατανάλωσης ενέργειας και νερού και της απόρριψης αποβλήτων.

Volvo Cars tests new wireless charging technology volvo xc40Η εταιρεία πήρε μία θέση επίσης στο υψηλού κύρους 2022 Sustainability Yearbook της Standard & Poor’s, το οποίο περιλαμβάνει μόνο τους πιο επιτυχημένους οργανισμούς από κάθε κλάδο. Στα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της αξιολόγησης που λαμβάνει από τη Standard & Poor’s.

Επιπλέον, ο καταξιωμένος διεθνής περιβαλλοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός CDP απένειμε στη Volvo Cars τον τίτλο του «Supplier Engagement Leader», αναγνωρίζοντας ότι αναλαμβάνει κλιματικές δράσεις σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής της αλυσίδας, κάτι που αποτελεί πυρήνα του κλιματικού της σχεδίου. Η απονομή του τίτλου έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης επιβράβευσης της Volvo Cars με βαθμολογία A για τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της και για τη συνολική δράση της για το κλίμα.

Η Volvo Cars διαθέτει ένα ολοκληρωμένο κλιματικό σχέδιο που αντιμετωπίζει τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων και των προϊόντων της, με τη φιλοδοξία να καταστεί μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040. Ως πρώτο ξεκάθαρο βήμα προς την κατεύθυνση του οράματός της για το 2040, η εταιρεία στοχεύει σε μείωση 40% του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου της στο χρονικό διάστημα μεταξύ  2018 και 2025.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.