Επτά νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα από την ΚΙΑ

Μέχρι το 2027 η ΚΙΑ αναμένεται να παρουσιάσει στην αγορά επτά συνολικά ηλεκτρικά οχήματα.

Η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για την εδραίωση της στη διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia, Ho Sung Song, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στη Hwasung της Κορέας. Στις αρχές της χρονιάς η Kia είχε παρουσιάσει το πλάνο της ονόματι “Plan S”, το οποίο προβλέπει το λανσάρισμα συνολικά 11 νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων μέχρι το 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της KIA

Εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος η Kia επιθυμεί οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων της να αντιπροσωπεύουν το 20% των πωλήσεων της σε Κορέα, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Σε παγκόσμιο επίπεδο η Kia στοχεύει το 25% των πωλήσεων έως το 2029 να προέρχεται από μοντέλα της που κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα.

Η KΙΑ έχει πουλήσει συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο 100.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα από το 2011. Του χρόνου θα παρουσιαστεί το πρώτο από τα επτά μοντέλα με την κωδική ονομασία CV. Σύμφωνα με την εταιρεία θα προορίζεται για αρκετές αγορές όλου του κόσμου, ενώ θα φέρει μια νέα εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα, η οποία θα ενσωματώνει πρόοδο, ποικιλομορφία και μια πλούσια σύνθεση αντικρουόμενων στοιχείων.

Ευρυχωρία στους επιβάτες υπόσχεται η νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular), στην οποία θα βασιστούν τα νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Kia. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης είναι να αυξηθεί το παγκόσμια δίκτυο σταθμών φόρτισης οχημάτων. Για το λόγο αυτό η Kia σκοπεύει σε συνεργασία με δίκτυα διανομέων να δημιουργεί περισσότερους από 2.400 φορτιστές στην Ευρώπη και περίπου 500 στη Βόρεια Αμερική.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.