Επιστρέφει το Hummer, αλλά… ηλεκτρικό!

Hummer EV

Hummer EV

Η General Motors θα αναβιώσει το όνομα Hummer για να προωθήσει μια νέα γκάμα ηλεκτρικών pickup και SUV, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Το Reuters ανέφερε τον Οκτώβριο ότι η GM σχεδίασε να κατασκευάσει μια νέα γκάμα premium ηλεκτρικών pickup στο εργοστάσιό της στο Detroit-Hamtramck στα τέλη του 2021 και σκέφτεται να αναβιώσει το όνομα Hummer. Το Wall Street Journal ανέφερε την απόφαση της GM να προχωρήσει την Παρασκευή, με την GM να αρνείται να σχολιάσει.

Η GM σκέφτεται να πουλήσει το φορτηγό με μπαταρίες σε υπάρχουσες αντιπροσωπείες με την εμπορική ονομασία «Hummer by GMC», ανέφερε πρόσφατα το Bloomberg. Η GM ετοιμάζει επίσης ένα μεγάλο SUV για την Hummer που θα κυκλοφορήσει σύντομα μετά το pickup, εάν η επανεκκίνηση της μάρκας αποδειχθεί επιτυχής. Αν η εταιρεία ακολουθήσει αυτό το σχέδιο, θα αντιμετωπίσει τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που καταδίκασαν τον Hummer πριν από 10 χρόνια: την κλασσική εικόνα που διατηρούσε των αυτοκινήτων με τους μεγάλους κινητήρες που κατανάλωναν υπερβολικό καύσιμο, και το κόστος των ανεξάρτητων εκθεσιακών χώρων. Ένας παγκόσμιος αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη για την ψηφιοποίηση των αυτοκινήτων, και η αντίληψη είναι ότι οι νεοεισερχόμενοι έχουν ένα πλεονέκτημα ενάντια στις παλιές μάρκες.

Το Detroit-Hamtramck ήταν ένα από τα τέσσερα εργοστάσια στις Η.Π.Α. που κόντεψε να κλείσει το περασμένο έτος στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης, αλλά σώθηκε από τη νέα σύμβαση εργασίας με την αυτοκινητοβιομηχανία που τα μέλη της UAW επικύρωσαν τον Οκτώβριο. Η GM συμφώνησε να επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια και να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο για να κατασκευάσει ηλεκτρικά pickup και φορτηγά. Η παραγωγή του φημολογούμενου Hummer και ενός άλλου EV θα ξεκινήσει το 2021 ενώ θα ακολουθηθούν από τα ηλεκτρικά Sierra και Escalade το 2023, δήλωσε η LMC Automotive.  Η επένδυση μετακινεί το αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα τμήμα της αγοράς EV που είναι σε μεγάλο βαθμό μη-δοκιμασμένο και όπου η GM έχει υψηλότερη πιθανότητα να μετατρέψει κέρδος, ανέφεραν οι αναλυτές.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.