Επανάσταση στην αυτονομία από τη Mercedes-Benz

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το πρωτότυπο Mercedes Vision EQXX θα μπορεί με μια πλήρη φόρτιση να καλύψει απόσταση 1.207 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυτονομία που έχει υπάρξει μέχρι τώρα, η οποία είναι ικανή να λύσει ίσως το βασικότερο πρόβλημα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Mercedes Vision EQXX 3Η τεχνογνωσία τώρα που θα αντληθεί από την ανάπτυξη της Vision EQXX θα μεταλαμπαδευτεί σε μελλοντικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα παραγωγής της Mercedes μιας και το συγκεκριμένο πειραματικό μοντέλο δεν φαίνεται αν περνά τις γραμμές παραγωγής. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία όμως είναι εδώ!

Η εξέλιξη της Vision EQXX πραγματοποιείται από μια ομάδα που εδρεύει στη Στουτγάρδη, ενώ λαμβάνει υποστήριξη από την AMG High Performance Powertrain της Βρετανίας, η οποία έχει εμπειρία πάνω στους ηλεκτροκινητήρες από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Formula 1. Η Mercedes αναφέρει ότι η τεράστια αυτονομία της Vision EQXX, οφείλεται στο βαθμό αποδοτικότητας που θα επιτυγχάνει και όχι σε μια μεγάλη μπαταρία, καθώς αυτό θα ήταν η εύκολη λύση, αλλά θα οδηγούσε σε μειωμένες αποδόσεις.

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.