Επανάσταση στην αυτονομία από τη Mercedes-Benz

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το πρωτότυπο Mercedes Vision EQXX θα μπορεί με μια πλήρη φόρτιση να καλύψει απόσταση 1.207 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυτονομία που έχει υπάρξει μέχρι τώρα, η οποία είναι ικανή να λύσει ίσως το βασικότερο πρόβλημα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Mercedes Vision EQXX 3Η τεχνογνωσία τώρα που θα αντληθεί από την ανάπτυξη της Vision EQXX θα μεταλαμπαδευτεί σε μελλοντικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα παραγωγής της Mercedes μιας και το συγκεκριμένο πειραματικό μοντέλο δεν φαίνεται αν περνά τις γραμμές παραγωγής. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία όμως είναι εδώ!

Η εξέλιξη της Vision EQXX πραγματοποιείται από μια ομάδα που εδρεύει στη Στουτγάρδη, ενώ λαμβάνει υποστήριξη από την AMG High Performance Powertrain της Βρετανίας, η οποία έχει εμπειρία πάνω στους ηλεκτροκινητήρες από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Formula 1. Η Mercedes αναφέρει ότι η τεράστια αυτονομία της Vision EQXX, οφείλεται στο βαθμό αποδοτικότητας που θα επιτυγχάνει και όχι σε μια μεγάλη μπαταρία, καθώς αυτό θα ήταν η εύκολη λύση, αλλά θα οδηγούσε σε μειωμένες αποδόσεις.

 

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.