Εμπρός… «βγάλτε τα μάτια σας»: Τα 10 καλύτερα hypercars

Supercars ή Hypercars… who cares! Πρόκειται για έργα τέχνης και σίγουρα πολύ λίγοι τα έχουν στο γκαράζ τους σε αυτό τον πλανήτη. Και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που τα χαίρονται στο δρόμο και στην πίστα αφού, όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα πωλούνται σε εκατομμυριούχους (η δισεκατομμυριούχους) που αποζητούν αποκλειστικότητα. Κρίμα όμως αφού οι πολλοί από αυτούς τα αγοράζουν απλά και μόνο για να προσθέσουν στη «σταθμευμένη» συλλογή τους. Και εγώ συλλέκτης είμαι… αλλά σε κλίμακα 1:18!!

Ας δούμε λοιπόν μερικά αντιπροσωπευτικά δείγματα των ακριβότερων και πιο εντυπωσιακών hypercars που κατασκευάστηκαν από «καλλιτέχνες» σχεδιαστές και μηχανικούς.

1 – Ferrari LaFerrari

LA FERRARIΤο hypercar της Ferrari αποτελεί την κορύφωση της αυτοκινητιστικής απόδοσης από την ιταλική εταιρεία, και ήταν όλοι τόσο περήφανοι με το δημιούργημα αυτό που το ονόμασαν «Η Ferrari». Με ένα V12 κινητήρα 6.3 λίτρων, και χωρίς turbo παρακαλώ, παράγει 789 ίππους ενώ έχει και την ηλεκτρική βοήθεια των 161 ίππων, ο τελικός αριθμός στην άσφαλτο φθάνει τους 950! Από στάση το 0-1-00 έρχεται σε 2.4 δευτερόλεπτα ενώ μπορεί να φθάσει τα 300 σε μόλις 15! Οι αριθμοί λένε μια ιστορία από μόνοι τους, η LaFerrari στον δρόμο όμως λέει και αυτή μια δική της ιστορία! Παρόλη την απίστευτη δύναμη της, η LaFerrari φέρει τα καλύτερα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης της εταιρείας (και όχι μόνο) έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να σπρώξει το αυτοκίνητο σε σημείο που θα θεωρείτο αδύνατο με ένα άλλο αυτοκίνητο που παράγει 950 ίππους! Κυκλοφόρησαν 500 μόλις κομμάτια, και κόστιζαν ένα εκατομμύριο στερλίνες η κάθε μία.

Δείτε το επόμενο

MCLAREN P1

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.