DS 3 CROSSBACK E-TENSE: Το πρώτο ηλεκτρικό compact SUV από την DS

Η ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 CROSSBACK, έρχεται να τοποθετηθεί δίπλα από το μεγαλύτερο DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 και να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση της DS Automobiles για ξεχωριστές προτάσεις στη μετακίνηση.

DS 3 CROSSBACK E-TENSEΗ 100% ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 CROSSBACK, συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία των μοντέλων της DS AUTOMOBILES σε compact διαστάσεις. Κοιτώντας για πρώτη φορά το    DS 3 CROSSBACK E-TENSE, αυτό που παρατηρεί κάποιος, είναι η διατήρηση του avant – garde στυλ, σε μια εκδοχή που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη την εικόνα του μοντέλου. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση, με τους μεγάλους τροχούς και τις κομψές λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στη γκάμα των εκδόσεων του DS 3 CROSSBACK, υπογραμμίζουν τη διαφορετικότητα και την ξεχωριστή προσέγγιση σε μια κατηγορία που συνεχώς αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. H οδηγική απόλαυση παραμένει πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ την ίδια στιγμή απογειώνεται η πρακτικότητα, η φιλική διάθεση προς το περιβάλλον, αλλά και η εξαιρετική οικονομία στα κόστη χρήσης. Όλα τα παραπάνω, προσδίδουν στο DS 3 CROSSBACK E-TENSE τη high tech ώθηση που χρειάζεται για να ξεχωρίσει στην αγορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της DS

DS 3 CROSSBACK E-TENSEΤο hatchback αμάξωμα μήκους 4,12μ. και το αυξημένο ύψος από το έδαφος, με την αντίστοιχα μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης, έχει μια ιδιαίτερη δυναμική που δεν χρειάζεται πολλές επεμβάσεις για να “απογειωθεί”. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED, τονίζουν το προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο του DS 3 CROSSBACK E-TENSE, προσδίδουν δυναμισμό και παρέχουν κορυφαία επίπεδα ορατότητας στον οδηγό.

DS 3 CROSSBACK E-TENSEΑντίστοιχα και στην καμπίνα, η εξαιρετική εικόνα του μοντέλου παραμένει χάρη σε αναβαθμίσεις του εξοπλισμού, αλλά και του διάκοσμου που έρχεται να ταιριάξει με το high tech προφίλ του μοντέλου. Ο επιλογέας «drive-by-wire» του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων παραμένει στη γνώριμη θέση του για να εξυπηρετήσει τις νέες λειτουργίες, με τη δερμάτινη επένδυσή του να έχει εντυπωμένο το “Ε” από το E-TENSE. Η νέα λειτουργία έχει να κάνει με το πρόγραμμα “B” που ενισχύει την ανάκτηση ενέργειας όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι του από το γκάζι, επιτρέποντας ταυτόχρονα την οδήγηση του DS 3 CROSSBACK E-TENSE με το ένα πεντάλ – αυτό του γκαζιού. Τα ανανεωμένα γραφικά στις οθόνες, επιτρέπουν την παρακολούθηση της ροής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.

DS 3 CROSSBACK E-TENSEΤο DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, γι’ αυτό τον λόγο η αρχιτεκτονική της νέας “multi-energy” πλατφόρμας CMP ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου (50KWh) κάτω από το πάτωμα, προσδίδοντας ασυμβίβαστη ευρυχωρία στο εσωτερικό και χαμηλό κέντρο βάρους. Το κάθισμα των πίσω επιβατών, είναι διαιρούμενο και έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης προκειμένου να αυξηθεί κατά το δοκούν ο χώρος φόρτωσης, που κυμαίνεται από 350 έως 1.050 λίτρα.

DS 3 CROSSBACK E-TENSEΤο ολοκαίνουργιο DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι εφοδιασμένο με μια συστοιχία μπαταριών 50kWh που δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα των 100KW (136 ίππων). Τα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί μόλις 8,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τα πολύ σημαντικά στις αστικές μετακινήσεις 50 χλμ./ώρα, από στάση, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE φτάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι 50kWh χωρητικότητας των μπαταριών, φτάνει μέχρι τα 320 χιλιόμετρα με μια φόρτιση (με βάση τον τυποποιημένο κύκλο WLTP), ενώ σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πως σε ένα σύγχρονο σταθμό ταχείας φόρτισης 100kW, μπορεί να επιτευχθεί το 80% της φόρτισης των μπαταριών μόλις σε 30 λεπτά της ώρας. Από εκεί και πέρα, η φόρτιση έως το 100% της χωρητικότητας των μπαταριών, μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 5 ώρες με επιτοίχιο φορτιστή 11kW. 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.