Δηλώσεις του CEO της Dacia στο autokinito.com.cy 

Συνέντευξη: Denis Le Vot CEO Dacia: “Η ηλεκτροκίνηση είναι πλέον προσβάσιμη σε όλους”

Dacia Cyprus CEO autokinito.com.cy autobest interview«Ορισμένα πράγματα πρέπει να είναι προσιτά σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων». Αυτό ήταν το μήνυμα του CEO της Dacia στην αρχή της συνέντευξης που μας παραχώρησε.

Το Dacia Spring είναι ένα καθαρόαιμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την καλύτερη σχέση αξίας/αγοράς στην Ευρώπη, αλλά προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί εάν θα διατεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά σε όλες τις δεξιοτίμονες αγορές. Κάτι που επηρεάζει άμεσα και την Κυπριακή αγορά.

petros soutzis Dacia Cyprus CEO autokinito.com.cy autobest interviewΑυτά και πολλά άλλα μας δήλωσε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dacia, Denis Le Vot στο autokinito.com.cy ύστερα από διαδικτυακή συνέντευξη.

Πάντως οι βρετανοί θέλουν με κάθε τρόπο το Spring στην αγορά τους, γι΄αυτό και ξεκίνησαν να πιέζουν τους Γάλλους. Προχώρησαν μέχρι και στην προώθηση hashtag #BringtheSpring στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο όπως μας δήλωσε ο υπεύθυνος πωλήσεων και marketing Xavier Martinet. Η απόφαση θα παρθεί τους επόμενους μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της DACIA

Το ηλεκτρικό Dacia Spring, το οποίο θα είναι διαθέσιμο πρώτα στη Γαλλία από το Φθινόπωρο, θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό compact SUV στην Ευρώπη. Η τιμή του θα ξεκινά από 16.800 ευρώ στη Γαλλία, και σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμα τα κίνητρα που προσφέρει η γαλλική κυβέρνηση. Οι αγοραστές στη Γαλλία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δικαιούνται χιλιάδες ευρώ ως κίνητρα για την απόκτηση αυτοκινήτου χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών.

Dacia SpringΤο Dacia Spring είναι ένα ηλεκτρικό αστικό SUV, με μήκος μόλις 3,7 μέτρα. Δηλαδή κάπως μικρότερο από το Dacia Sandero. Διαθέτει μια μπαταρία 27,4kWh και, χάρη στο μειωμένο βάρος που είναι κάτω από τον ένα τόνο, προσφέρει αυτονομία (WLTP) 230 χιλιομέτρων με μια φόρτιση. Η Dacia αναμένει ότι το Spring θα χρησιμοποιείται– κυρίως – για οδήγηση μέσα στην πόλη, αυτό το εύρος αυξάνεται στα 305 χιλιόμετρα. Με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες του Spring θα φορτίζουν το αυτοκίνητο τους μόνο μία φορά την εβδομάδα.

«Η μπαταρία έχει 8ετή εγγύηση, αλλά διάρκεια ζωής άνω των 10 ετών! Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες εφαρμογές, μετά την αφαίρεση της από το αυτοκίνητο» όπως δήλωσε ο Le Vot. Ο Γάλλος CEO αναφέρθηκε στην επαναχρησιμοποίηση αυτών των μπαταριών σε διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα για την αποθήκευση ενέργειας. Μετά από αυτήν την επαναχρησιμοποίηση, η οποία μπορεί να διαρκέσει χρόνια, ακολουθεί την πραγματική διαδικασία ανακύκλωσης.

Το τετραθέσιο ηλεκτρικό της Dacia διαθέτει εντυπωσιακά αυξημένους χώρους για το μέγεθος του ενώ από τη βασική έκδοση θα προσφέρει μεταξύ άλλων στο βασικό εξοπλισμό σύστημα κλιματισμού, έξι αερόσακους και αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Dacia SpringΟι προ-παραγγελίες στη Γαλλία ξεκίνησαν από το περασμένο Σαββατοκύριακο με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους πελάτες τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.