Το ολότελα νέο Hyundai Kona κατέκτησε το βραβείο ABC για το “Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019”, στην Ισπανία. Ο θεσμός της εφημερίδας ABC αναγνωρίζεται ως το σημαντικότερο βραβείο της Ισπανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου και η απόφαση έρχεται από μια επιτροπή 36 δημοσιογράφων από διαφορετικά ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο), σε συνδυασμό με ψηφοφορία του κοινού μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας ABC. Στην διαδικασία επιλογής λαμβάνονται υπόψη ο εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός, η τεχνολογία, η αξιοπιστία, οι επιδόσεις, η ασφάλεια και το μερίδιο αγοράς. Επίσης, αναγνωρίζεται η γενική ποιότητα του οχήματος, μαζί με την πενταετή, εργοστασιακή εγγύηση.

Όλοι οι προηγούμενοι νικητές είχαν εξαιρετική επιτυχία στις πωλήσεις και στη φήμη της μάρκας στην οποία ανήκουν, το ίδιο δε αναμένεται και για το Hyundai Kona. To Kona είναι το πρώτο της κατηγορίας του που κυκλοφορεί και σε 100% ηλεκτρική έκδοση.

“Για τη Hyundai, το πολύτιμο αυτό βραβείο μας αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένους, αφού αποτελεί αναγνώριση στην εξέλιξη της μάρκας, όσον αφορά την τεχνολογία, το σχεδιασμό και την ποιότητα. Το γεγονός ότι ένα SUV όπως το Kona, που προσφέρει ότι ζητά ο αγοραστής, κερδίζει το βραβείο, αποτελεί πηγή περηφάνειας για όλους μας στη Hyundai και επιβεβαιώνει την τάση της αγοράς προς αυτοκίνητα που προσφέρουν άνεση και ευχαρίστηση, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον”, δήλωσε ο Leopoldo Satrustegui, Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Ισπανίας.

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε το Hyundai Kona στην πρώτη θέση με 312 βαθμούς, με τον δεύτερο στους 264 και τον τρίτο στους 182. Η τελική απονομή των βραβείων θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2019. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η Hyundai αποσπά το συγκεκριμένο βραβείο. Το 2008 το i30 ήταν το πρώτο της εταιρείας, ακολουθούμενο από το ix35 το 2011 και το Hyundai Tucson το 2016.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.