Η επιτροπή AUTOBEST δοκιμάζει τους φιναλίστ για το βραβείο «AUTOBEST 2021»

Τα νέα Citroen C4, Honda Jazz, Peugeot 2008, Seat Leon, Skoda Octavia και Toyota Yaris – οι φιναλίστ για το βραβείο «AUTOBEST 2021» – έλαβαν μέρος στις τελικές δοκιμές που έλαβαν χώρα στην Αυστρία.

autobest final 2021Ακολουθώντας τη μακρόχρονη παράδοση που ξεκίνησε η AUTOBEST πριν από δύο δεκαετίες, φέτος, ο χώρος δοκιμών αυτοκινήτων του OAMTC Teesdorf ήταν η σκηνή των τελευταίων δοκιμαστικών για, τουλάχιστον, 18 αυτοκίνητα που στάλθηκαν στην Αυστρία. Το Citroen e-C4 και το Seat Leon plug-in hybrid υπολογίζονται ως δύο παγκόσμιες πρεμιέρες, καθώς τα μέλη της επιτροπής AUTOBEST ήταν οι πρώτοι δημοσιογράφοι που οδήγησαν αυτές τα νέα μοντέλα. Την προηγούμενη μέρα, τα μέλη της κριτικής επιτροπής πραγματοποίησαν δοκιμές στο δρόμο σε αυτήν την υπέροχη περιοχή της νότιας Αυστρίας.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας, η επιτυχής διοργάνωση του τελικού τεστ του AUTOBEST μοιάζει περισσότερο με θαύμα καθώς αποτελούσε την μόνη ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της επιτροπής μας που έκαναν ό, τι μπορούσαν για να λάβουν μέρος και επίσης στους κατασκευαστές των αυτοκινήτων-φιναλίστ, κάνοντας όλες τις προσπάθειες για να εκπροσωπηθούν σωστά στην διοργάνωση των δοκιμών. Η συνεργασία μας με τον οργανισμό OEAMTC Fahrtechnik ήταν εξαιρετική, και συνέλαβε με τις πιο απαιτητικές δοκιμές για τα μοντέλα. Τέλος, η οργανωτική ομάδα αξίζει ένα μεγάλο χειροκροτήματα, ξεκινώντας από τον Δρ Gerhard Kuntschik, Αντιπρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής AUTOBEST. Στην AUTOBEST, είμαστε εξοικειωμένοι με το θεσμό «αδύνατη αποστολή» (Mission Impossible). Αυτή η έκδοση του Final Test εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από όλους τους ενδιαφερόμενους, δημοσιογράφους, μέλοι της αυτοκινητοβιομηχανία και καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής & Πρόεδρος του οργανισμού AUTOBEST.

autobest final 2021Αυτά τα αυτοκίνητα θα διαγωνιστούν για το βραβείο «Best Buy Car of Europe το 2021». Η κριτική επιτροπή 31 μελών από 31 χώρες θα κάνει τις τελικές αξιολογήσεις και θα ψηφίσει μέσα τις προσεχείς εβδομάδες, με τον νικητή να ανακοινώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου.

autobest final 2021Η κριτική επιτροπή ψηφίζει το Citroen Ami  ως το «A STAR IS BORN 2020». Το ξεχωριστό αυτό βραβείο αναγνωρίζει επαναστατικές λύσεις κινητικότητας, νέες επιχειρήσεις και μάρκες με λαμπρές νέες προσεγγίσεις για τη σύγχρονη κινητικότητα μας. Αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δύο θέσεων έχει σχεδιαστεί κυρίως με γνώμονα τη σύγχρονη αστική κινητικότητα. Είναι διαθέσιμο στους χρήστες μέσω πολύ προσιτών συστημάτων αγοράς και ενοικίασης, συμπεριλαμβανομένων των μη-παραδοσιακών καταστημάτων λιανικής πώλησης αυτοκινήτων. Η καινοτόμος χρήση ενός τηλεφώνου που αντικαθιστά πολλές λειτουργίες του οχήματος αυξάνει την ελκυστικότητα των νεότερων χρηστών σε πολλές χώρες, παρουσιάζοντας τους την τοπική οδήγηση χωρίς εκπομπές από νεαρή ηλικία. Το Citroën Ami μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση για μεμονωμένες μεταφορές επιβατών σε ευρωπαϊκές πόλεις στο εγγύς μέλλον – με ηλεκτρική κίνηση, εύκολη φόρτιση και ελάχιστες απαιτήσεις χώρου στο δρόμο και για στάθμευση. Το Ami μπορεί να σηματοδοτεί ένα νέο μονοπάτι για την Citroen, πέρα ​​από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα, αλλά πάντα σύμφωνα με το DNA του εμπορικού σήματος και το πνεύμα του «πατέρα» της εταιρείας, Andre Citroen.

autobest final 2021Η εταιρεία Skoda Auto είναι η νικήτρια του βραβείου COMPANYBEST 2020. Η αύξηση της Skoda στις εγγραφές νέων αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια ήταν εξίσου εντυπωσιακή με τα κέρδη στα μερίδια αγοράς σε πολλές χώρες. Τεχνικές καινοτομίες, ελκυστικός σχεδιασμός, έρευνα της γκάμας μοντέλων έχοντας υπόψη πάντα τον πελάτη, ψηφιοποίηση της παραγωγής «dProduction», κατασκευή αυτοκινήτων BEV και ICE στην ίδια γραμμή παραγωγής και η συνεχιζόμενη ιδεολογία του «Simply Clever», αποτελούν τους λόγους που η κριτική επιτροπή ψήφισε την Skoda ως COMPANYBEST 2020.

autobest final 2021Ο νικητής του βραβείου DESIGNBEST 2020 είναι ο Frank Stephenson. Το DESIGNBEST Hall of Fame αναγνωρίζει τους πραγματικούς θρύλους στον χώρο των σχεδιαστών αυτοκινήτων και το νέο μέλος πραγματικά ανήκει σε αυτή τη λίστα. Έχει παίξει ρόλο στον σχεδιασμό πολλών θρυλικών αυτοκινήτων, που αυξάνουν πάντα τους παλμούς για όλους μας, συμπεριλαμβανομένων των Ford Escort RS Cosworth, BMW X5, Maserati MC12, Ferrari FXX, McLaren MP4-12C, αλλά και των MINI Cooper και Fiat 500. Όλα αυτά, και πολλά άλλα, φέρουν την σφραγίδα του Frank. Ο ίδιος λέει πως πάντα μελετάει τα ζώα για έμπνευση και χρησιμοποιεί μεθόδους κλασικού σχεδιασμού, από σκίτσα έως γραφικά υπολογιστών έως και μοντέλα αργίλου. Το 2018 ίδρυσε το Frank Stephenson Design Consultancy όπου συνεχίζει να εργάζεται σε μια ποικιλία έργων, συμπεριλαμβανομένων και έργων εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το βραβείο SMARTBEST 2020 απονέμεται στην Jaguar Land Rover για το σύστημα ψυχαγωγίας Pivi Pro που κυκλοφορεί σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της. Διαθέτει σχεδιασμό dual-sim που επιτρέπει πιο αποτελεσματικές ενημερώσεις over-the-air και συνδεσιμότητα δεδομένων για το αυτοκίνητο. Αρχικά το σύστημα αυτό εφαρμόστηκε στην αστροναυτική και την αεροπορία, με την Jaguar Land Rover να είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που εφάρμοσε την εγκατάσταση dual-sim, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, πρωτοπορώντας μπροστά από μεγάλους ηγέτες του χώρου όπως η Tesla, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης προστασίας στις «κυβερνοεπιθέσεις». Εκτός από την απλότητα στη λειτουργία, καθώς ο οδηγός μπορεί να επικεντρωθεί στην οδήγηση αποκλειστικά – έχοντας πρόσβαση στο 90 τοις εκατό των κοινώς χρησιμοποιούμενων λειτουργιών από την οθόνη με ένα απλό διπλό κλικ. Επιπλέον, τα υλικό είναι από τα πιο προηγμένα και ισχυρά για εφαρμογή σε ένα αυτοκίνητο, προσφέροντας στους χρήστες την εμπειρία που αναμένει κάποιος από τέτοια τεχνολογία εν έτη 2020, σε αυτή την πολύ συνδεδεμένη ζωή τους.

Φέτος, το βραβείο SAFETYBEST 2020 απονέμεται στην Toyota για την ανάπτυξη και τοποθέτηση του κεντρικού αερόσακου στο νέο Yaris. Είναι το πρώτο στην ευρωπαϊκή κατηγορία Β που συμπεριλαμβάνει αυτό τον πολύ σημαντικό εξοπλισμό ασφαλείας, και μάλιστα σε ένα από τα μικρότερα αυτοκίνητά της, συνεχίζοντας την ένταξη μιας τέτοιας τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός αυτός έπαιξε επίσης κρίσιμο ρόλο στο ότι το Yaris σημείωσε υψηλή βαθμολογία στην τελευταία δοκιμή Euro NCAP. Η AUTOBEST παρουσίασε αυτό το βραβείο για πρώτη φορά πριν από δύο δεκαετίες, σαν η πρώτη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή μέσων σε όλο τον κόσμο, εκτιμώντας την κρίσιμη σημασία της ασφάλειας για τους καταναλωτές. Η Toyota πληροί στην εντέλεια τα κριτήριά μας και για αυτό κερδίζει φέτος αυτή την κατηγορία.

autobest final 2021
Ο Torger Christian “Toto” Wolff – νικητής του βραβείου SPORTBEST 2020 – ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes-Benz το 2013 και δημιούργησε μια ομάδα που παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα της Formula 1 από τότε. Υπό την ηγεσία του Wolff, η Mercedes AMG έχει απολαύσει μια σειρά από νίκες πρωταθλήματος στη Formula 1 από το 2013 μέχρι σήμερα. Ο πρώην οδηγός αγώνων και επιχειρηματίας από την Βιέννη καθοδήγησε την ομάδα της Mercedes AMG Petronas F1 σε επτά πρωταθλήματα κατασκευαστών της FIA και τους οδηγούς του, Lewis Hamilton (6) και Nico Rosberg (1), σε επτά πρωταθλήματα οδηγών. Ο Wolff έγινε έτσι ο πιο επιτυχημένος διευθυντής της ομάδας στη Formula 1 όλων των εποχών.

autobest final 2021Η Κριτική Επιτροπή θα ψηφίσει και θα ανακοινώσει αργότερα του νικητές των κατηγοριών AUTOBEST, MANBEST, ECOBEST και TECHNOBEST. Ως παγκόσμια πρεμιέρα, η κριτική επιτροπή θα λανσάρει επίσης ένα εντελώς νέο βραβείο με τίτλο «The Future is Here». Αυτό το ολοκαίνουργιο βραβείο είναι αφιερωμένο στο πρωτότυπο αυτοκίνητο, το οποίο προβάλλει λαμπρά το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας σε κάθε δυνατή πτυχή. Θα αποτελεί την πιο περίπλοκη ψηφοφορία της επιτροπής, αλλά σύμφωνα με την γνώση και την εμπειρία οδήγησης των μελών της επιτροπής μας, είναι καθόλα εφικτό.

Τα μέλη της επιτροπής AUTOBEST εκπροσωπούν 31 ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στον κόσμο από τον αριθμό των χωρών που εκπροσωπούνται. Η κριτική επιτροπή AUTOBEST δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις προσπάθειες που καταβάλλει η αυτοκινητοβιομηχανία σε επενδύσεις, νέες ευκαιρίες εργασίας για άτομα στον χώρο του αυτοκινήτου, κεφάλαια για «πράσινα» αυτοκίνητα και τεχνολογίες και στην υποστήριξη σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης να ελέγχεται προσεκτικά και να εκτιμάται από την κριτική επιτροπή. Η επιτροπή βλέπει προσεκτικά επίσης και τις νέες τεχνολογίες εντός του αυτοκινήτου και τη συνδεσιμότητα. Συνολικά, αφιερώνουμε οκτώ βραβεία σε όλα αυτά τα επιτεύγματα, στις ακόλουθες κατηγορίες: MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST και SPORTBEST.

Η 20η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο σε ημερομηνία και τοποθεσία που θα επιβεβαιωθεί εν αναμονή των διαφόρων υγειονομικών συνθηκών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η φετινή έκδοση του AUTOBEST Awards Gala βρισκόταν στο Μάιντς της Γερμανίας, στις 13 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας έναν αριθμό-ρεκόρ κορυφαίων στελεχών από διάφορες εταιρείες και οργανισμούς. Το AUTOBEST Awards Gala έχει εξελιχθεί τα τελευταία 20 χρόνια από ένα ξεχωριστό δείπνο σε μια φαντασμαγορική βραδιά πέντε αστέρων, σε ένα Ευρωπαϊκό Gala με καλλιτεχνικό περιεχόμενο παγκόσμιας κλάσης, γκουρμέ μενού και ένα μοναδικό Grand Finale για το Βραβείο AUTOBEST.

 

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.