19η απονομή βραβείων του Οργανισμού AUTOBEST

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ AUTOBEST ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟ MAINZ, ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

AUTOBEST GALA 2020Την 19η απονομή των βραβείων του γιόρτασε ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Δημοσιογράφων του AUTOBEST στο Mainz, της Γερμανίας και συγκεκριμένα στο Alte Lockahalle. Μια ιστορική τοποθεσία της πόλης της Φρανκφούρτης καθώς αποτελούσε τον 19ο μέχρι και τον 20ο αιώνα ένα γκαράζ επισκευής αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια του Gala, του μοναδικού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσιάστηκαν αρκετές καινούργιες πρωτοβουλίες από τον οργανισμό AUTOBEST. Το AUTOBEST Charity Fund ξεκινάει με σκοπό την επιλογή νεαρών ταλέντων, που έχουν πάθος για το αυτοκίνητο και την κινητικότητα, με σκοπό να τους εκπαιδεύσει στο υψηλότερο πιθανό επαγγελματικό επίπεδο. Ο οργανισμός θα συνεργαστεί με τη Σχολή Μέσων και Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Coventry, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Andrew Noakes, Διευθύνων Σύμβουλος της Αυτοκινητιστικής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Coventry, παρευρέθηκε στο gala στο Mainz και χαιρέτισε αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία στον κόσμο των μέσων του αυτοκινήτου. Ένα εντελώς νέο, και ίσως το πιο απαιτητικό, βραβείο παρουσιάστηκε επίσης με όνομα: «The Future Is Here». Η κριτική επιτροπή του AUTOBEST θα εξετάζει προσεκτικά όλα τα νέα αυτοκίνητα concept και θα αποφασίζει ποια από αυτά είναι τα πιο επαναστατικά, αλλά και αρκετά ρεαλιστικά έτσι ώστε, τουλάχιστον το 50% του σχεδίου τους να γίνει πραγματικότητα μέσα στην επόμενη δεκαετία! Η σημαντικότερη διάκριση της βραδιάς, το βραβείο AUTOBEST – Best Buy Car of Europe in 2020′ απονεμήθηκε στο νέο Opel Corsa. Το αυτοκίνητο εμφανίστηκε μέσα από τις φλόγες, όπως ένα φοίνικας που ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες, μια οπτική μετάφραση της θεαματικής ανάκαμψης της Opel μετά από δεκαετίες. To βραβείο παρέλαβε ο Michael Lohscheller, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel ο οποίος πήρε και τη διάκριση «MANBEST Hall of Fame».

AUTOBEST GALA 2020 Ο Hans Oscarsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Geely Swedish Holdings παρέλαβε το βραβείο COMPANYBEST και δήλωσε: «Είναι τιμή μου να αποδέχομαι αυτό το βραβείο στην θέση του ιδρυτή και του προέδρου μας, κ. Li Shufu, αλλά και εκ μέρους όλων των υπαλλήλων της Geely. Έμαθα ότι εσείς, οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι του AUTOBEST, παλεύετε πάντα για την ποιότητα, τις μεγάλες λύσεις και την επιχειρηματικότητα. Σας ευχαριστώ λοιπόν και πάλι για την ανεξάρτητη και σκληρή δουλειά σας και σας ευχαριστώ για αυτό το υπέροχο βραβείο, το οποίο μας δίνει πράγματι την ώθηση να συνεχίσουμε να χτίζουμε τη γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Κίνας για να αναπτύξουμε μια παγκόσμια επιτυχία για την αυτοκινητοβιομηχανία. Μια επιτυχία που ονομάζεται Geely!»

Ο Yasuhiro Aoyama, Πρόεδρος της Mazda Europe παρέλαβε το βραβείο TECHNOBEST για την τεχνολογία Skyactiv-X. Ένα βραβείο που συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνο από την ίδρυση της μάρκας.

Luc Donckerwolke, AUTOBEST
Ο Luc Donckerwolke, Υπεύθυνος Σχεδιασμού του Ομίλου Hyundai KIA Motor group παραλαμβάνει το βραβείο DESIGNBEST

Ο Luc Donckerwolke, Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Hyundai KIA Motor group παρευρέθηκε στο Mainz παίρνοντας το βραβείο DESIGNBEST παίρνοντας και αυτός μια θέση στο Hall of Fame των σχεδιαστών αυτοκινήτου.

O Michael Bäcker, Υπεύθυνος Προϊόντων της γκάμας e-Mobility της Volkswagen, ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά βραβεία για τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες, το ECOBEST. Βραβείο που δίδεται για το ηλεκτρικό ID.3, «το φάρο μας για το μέλλον» όπως το χαρακτήρισε.

AUTOBEST GALA 2020 SPORTBEST NIKI LAUDA FIORIAN
Το βραβείο SPORTBEST απονεμήθηκε στον Niki Lauda και παρέλαβε ο αδελφός του Florian

Για πρώτη φορά στην ιστορία του AUTOBEST, η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να απονέμει το βραβείο ‘SPORTBEST’ σε ένα από τους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που δεν είναι πλέον μαζί μας. Τον Niki Lauda. Στο Gala, παρευρέθηκε ο αδελφός του, Florian Lauda.

Αντιπροσωπεύοντας την Skoda, ο Martin Preusker, από το γραφείο Tύπου της Skoda, παρέλαβε το βραβείο SMARTBEST εκ μέρους του Alain Favey, Αντιπροέδρου της Skoda, για τον ψηφιακό βοηθό Laura που δημιούργησε η εταιρεία.

Βραβείο «SAFETYBEST» στην Jaguar Land Rover

AUTOBEST GALA 2020 Prof Sir Ralf SpethΟ Prof Sir Ralf Speth, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover παρέλαβε το βραβείο SAFETYBEST, από τον Πέτρο Σουτζιή, ιδρυτικό μέλος του AUTOBEST, δηλώνοντας: «Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή AUTOBEST. Αυτό που κάνατε εδώ και χρόνια είναι πραγματικά εξαιρετικό! Αντιπροσωπεύετε πραγματικά την Ευρώπη και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι πηγαίνετε προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα θέματα της ηλεκτρικής κινητικότητας είναι τόσο βαθιά, τόσο δύσκολα, τόσο προκλητικά, αλλά μας δίνουν μια ευκαιρία, στην αυτοκινητοβιομηχανία, να προχωρήσουμε ξανά, να φέρουμε την επανάσταση. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την ασφάλεια. Στην Jaguar Land Rover το ονομάζουμε Destination Zero και έχουμε σαφή σκοπό στην εταιρεία να φτάσουμε στο Destination Zero. Ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Jaguar Land Rover, που είναι μια μικρή ομάδα, με πολύ δημιουργικούς μηχανικούς και πολύ δημιουργικούς ανθρώπους».

Ο Jean Todt στο «AUTOBEST Hall of Fame»

AUTOBEST Gala Jean Todt 2020Μία από τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές του φετινού AUTOBEST Gala ήταν και η ένταξη του κ. Jean Todt, του Προέδρου της FIA και του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για την οδική ασφάλεια, στην παγκοσμίως μοναδική `AUTOBEST Hall of Fame ‘- το Όσκαρ όλων των αυτοκινητιστικών Hall of Fame στον κόσμο.

«Είναι προνόμιο για μένα το να είμαι εδώ απόψε μαζί σας και να εντάσσομε σε αυτό το Hall of Fame από το AUTOBEST! Είμαι τώρα μέλος μιας γκαλερί δίπλα στο Wolfgang Porsche και τον Ratan Tata, δύο παγκόσμιες προσωπικότητες που σέβομαι πολύ! Ταυτόχρονα αντιλήφθηκα πως αυτή είναι μια ιδιαίτερη βραδιά καθώς βραβεύθηκε και ο πρωταθλητής Niki Lauda και μερικά καταπληκτικά αυτοκίνητα, έχω μάθει πολλά απόψε και είναι μια αξέχαστη στιγμή για μένα και σήμερα το απόγευμα είχα την ευκαιρία να συζητήσω με όλα τα μέλη της επιτροπής AUTOBEST σε ένα πολύ ενδιαφέρον διάλογο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε ότι το 2020 θα υπάρξουν 1.4 εκατομμύρια νεκροί στους δρόμους. Είναι δική μας ευθύνη να τους βοηθήσουμε και έχω την δέσμευση όλων των δημοσιογράφων της επιτροπής AUTOBEST για να γίνουν και αυτοί Πρεσβευτές του προγράμματος μας για τη μείωση των θανάτων στην ήπειρό μας. Είμαι βέβαιος ότι τα μέλη της επιτροπής AUTOBEST μπορούν να είναι ισχυροί σύμμαχοι στην προσπάθεια μας. Έτσι, επιτρέψτε μου να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο σε όσους έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους και ας δεσμευτούμε όλοι για να κάνουμε τους δρόμους ασφαλέστερους και καλύτερους. Σας ευχαριστώ AUTOBEST!» Δήλωσε ο κ. Todt την ώρα της ένταξης του στο Hall of Fame στο AUTOBEST Gala.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.