«δείχνει πολύ κοντά στο αποτέλεσμα που θα βγει στην παραγωγή σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική»

ID Space Vizzion Concept VWΠολλά από τα ηλεκτρικά crossovers και SUV που βγαίνουν το τελευταίο διάστημα, μπορεί να μην εξιτάρουν και να διεγείρουν τις αισθήσεις (χωρίς να είναι κακά αυτοκίνητα φυσικά), έτσι η VW σε θέλει να δεις και κάτι… διαφορετικό. Αυτό είναι το VW ID Space Vizzion concept, που αποτελεί ένα ηλεκτρικό estate. Η βάση του Space Vizzion είναι η νέα αρχιτεκτονική βάση ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW, MEB. Η μπαταρία του είναι ισχύς 82kWh, και τροφοδοτεί δυο κινητήρες, ένα σε κάθε άξονα. Η συνολική εμβέλεια χρήσης του είναι 590 χιλιόμετρα με γεμάτη μπαταρία. Α ναι, είναι και γρήγορο! Με απόδοση 335 ίππων, με τα 100 χμαω. από στάση έρχονται 5.4 δευτερόλεπτα, που δεν είναι καθόλου άσχημα για ένα οικογενειακό ηλεκτρικό estate. Φυσικά οι εσωτερικοί χώροι είναι πλούσιοι, με την VW να δηλώνει πως οι χώροι θυμίζουν περισσότερο αυτοκίνητο με μακρύ μεταξόνιο, παρά με μεσαίο μεταξόνιο το οποίο και έχει. Δεν υπάρχει κεντρική κονσόλα, με μια μεγάλη οθόνη 15.6 ιντσών υφής στον κέντρο.

Η πιο ενδιαφέρουσα τεχνολογία του όμως, είναι αυτή που δεν φαίνεται. Ο πίνακας οργάνων είναι με φωτισμένος πάνω στο παρμπρίζ μπροστά, και μόνο μια μικρή οθόνη βρίσκεται πίσω από το τιμόνι για να δείχνει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό.
Τα καθίσματα, που μπορεί να φαίνονται δερμάτινα, είναι φτιαγμένα από ένα υλικό που ονομάζεται ‘AppleSkin’, το οποίο παράγεται από τα υπολείμματα μήλων μετά που θα γίνουν χυμός!

ID Space Vizzion Concept VWΌπως και τα προηγούμενα ID concept, το Space Vizzion δεν είναι απλά για τα σαλόνια, αλλά «δείχνει πολύ κοντά στο αποτέλεσμα που θα βγει στην παραγωγή σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική» λένε από την εταιρεία, και όπως μας απέδειξε το πρώτο ID concept – που μεταμορφώθηκε στο ID3, το μέλλον αυτής της γκάμας είναι λαμπρό.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.