Το νέο Ford Fiesta ST είναι πιο απολαυστικό από ποτέ προσφέροντας μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία και φυσικά θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία των προκατόχων του. Διαθέτει μία σειρά καινοτόμων τεχνολογιών (Sports Technologies) που βελτιώνουν την ισχύ και τις επιδόσεις, τη συμπεριφορά στο δρόμο, την ευελιξία και τις δυνατότητες χρήσης σε διαφορετικά σενάρια, από την διαδρομή στη δουλειά μέχρι τη γρήγορη οδήγηση σε πίστα.
Το νέο Fiesta ST είναι εφοδιασμένο από ένα νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων EcoBoost της Ford απόδοσης 200 ίππων και 290 Nm ροπής. Είναι ο πρώτος τρικύλινδρος κινητήρας που χρησιμοποιείται σε μοντέλο Ford Performance προσφέροντας μειωμένες εκπομπές CO2 περίπου κατά 20%, ενώ η παρουσία και φίλτρου σωματιδίων καταδεικνύει και το ότι είναι απόλυτα σύγχρονος σε όλους τους τομείς. Ηεπιτάχυνση από στάση στα εκατό χιλιόμετρα φθάνει σε 6,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα βρίσκεται στα 232 χιλιόμετρα την ώρα.

Παράλληλα, το νέο Fiesta ST διαθέτει διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Drive Modes) που επιτρέπουν τη διαμόρφωση του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και των συστημάτων ελέγχου ευστάθειας σύμφωνα με τις ρυθμίσεις Normal, Sport και Track, μεταβάλλοντας το χαρακτήρα του οχήματος από ένα ευέλικτο, καθημερινό hatchback σε ένα ιδιαίτερα σπορ αυτοκίνητο, με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην προαιρετική λίστα υπάρχει και το Launch Control βοηθά τους οδηγούς να πετυχαίνουν αξιόπιστες, γρήγορες εκκινήσεις από στάση, με την υποστήριξη μιας ειδικής γραφικής ένδειξης στον πίνακα οργάνων. Μαζί και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) –γ για πρώτη φορά στο Fiesta ST – που βελτιστοποιεί την πρόσφυση στις στροφές και καλύτερη απόκριση της πίσω ανάρτησης, και πιο συμπαγή αίσθηση. Αναβαθμίσεις, πάντα σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, υπάρχουν και στα δυναμικά χαρακτηριστικά του καινούργιου Fiesta ST. Αυτό οφείλεται και στο πλαίσιό του που είναι κατά 14% πιο άκαμπτο, με πιο χοντρές αντιστρεπτικές και ένα πιο γρήγορο τιμόνι. Στοιχεία που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του, προσφέροντας παράλληλα και υψηλά επίπεδα άνεσης.

Το νέο Fiesta ST διατίθεται σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις αμαξώματος και τρία επίπεδα εξοπλισμού, προσφέροντας χαρακτηριστικά άνεσης και ευκολίας όπως Σύστημα συνδεσιμότητας SYNC3, ηχοσύστημα υψηλών προδιαγραφών B&O PLAY, και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως Lane Keeping Aid και Traffic Sign Recognition.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.