Το εργοστάσιο της SEAT παράγει τώρα αναπνευστήρες!

3. SEAT & COVID-19

SEAT AND COVID-19

Η Seat μετέτρεψε τη γραμμή παραγωγής του νέου Leon στο εργοστάσιο του Martorell και πλέον εκεί κατασκευάζονται αυτοματοποιημένοι αναπνευστήρες στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.  Η μετάβαση από την παραγωγή αυτοκινήτων σε αναπνευστήρες σε χρόνο ρεκόρ είναι αποτέλεσμα της έντονης δουλειάς και της αφοσίωσης πολλών εργαζομένων της εταιρείας. «Το κίνητρο όλων των συμμετεχόντων σε αυτό το έργο είναι ότι με την τεχνογνωσία μας μπορούμε να παράγουμε μαζικά εξοπλισμό που θα σώσει ζωές», εξηγεί εκπρόσωπος του εργοστασίου.

2. SEAT & COVID-19

SEAT AND COVID-19

Από την αρχή της εξάπλωσης του COVID-19, ξεκίνησαν διάφορες πρωτοβουλίες από τη SEAT. Συγκεκριμένα, για την παραγωγή αναπνευστήρων, μια ομάδα μηχανικών έθεσε κατασκεύασε συνολικά 13 πρωτότυπα έως ότου παραχθεί το οριστικό μοντέλο.Το κλειδί βρίσκεται στον υαλοκαθαριστήρα. Το έργο διαμορφώνεται με τα γρανάζια που εκτυπώνονται τρισδιάστατα, τους άξονες του κιβωτίου ταχυτήτων και τον μηχανισμό κίνησης ενός υαλοκαθαριστήρα.

1. SEAT & COVID-19

SEAT AND COVID-19

Ο στόχος ήταν να κατασκευαστούν ανεμιστήρες υψηλής ποιότητας και το αποτέλεσμα είναι το OxyGEN το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Protofy.XYZ και συναρμολείτε από την SEAT. Κάθε αναπνευστήρας διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα και υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο αλλά και αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία.Η γραμμή παραγωγής των αναπνευστήρων  να λειτουργεί χάρη σε πολλούς υπαλλήλους της SEAT που εργάζονται ακούραστα γι αυτό το έργο. «Το να ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στο να σωθεί εξοικονόμηση μιας ζωής κάνει όλη αυτή την εργασία που έχουμε κάνει, αξίζει τον κόπο», δηλώνει ο Francesc Sabaté του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της SEAT.

Το αποτέλεσμα αυτού του έργου έγινε εφικτό χάρη στην αλληλεγγύη των υπαλλήλων της SEAT αλλά και πολλών εταιρειών που συνεργάζονται με το Ισπανικό εργοστάσιο.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.